Борците от клуб „Стефан Караджа“-Елхово с отличия от състезания в Търговище и Средец (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Спорт

На 24 септември в Търговище в зала „Дечко Стефанов“ се проведе първи международен турнир по свободна борба в памет на Пламен Пенев (бел.ред.: бронзов медалист от световно и европейско първенство за юноши в свободния стил и участник на олимпиадата Атланта 96). Надпреварата бе организирана от местния клуб „Олимпиец“, а в състезанието се включиха над 200 млади борци от 5 държави – Украйна, Македония, Турция, Унгария, Румъния, както и отбори от България.

Борците от клуб „Стефан Караджа“-Елхово спечелиха един златен и два бронзови медала. В категория до 66 кг. златен медал спечели Ангел Караколев. В категория до 30 кг. и до 32 кг. бронзови отличия спечелиха Дилян Караколев и Атанас Гендов.

Ден по късно в град Средец бе почетена паметта на олимпийския шампион по борба Продан Гарджев. В негова памет за 13-ти път в Средец се проведе турнир по свободна борба на градския стадион в града. Общо три златни и два бронзови медала бяха спечелени от Борците от клуб „Стефан Караджа“-Елхово. При подготвителната група момичета в категория до 35 кг. Иванина Иванова спечели златен медал. Още две златни отличия бяха спечелени при децата в категория до 30 кг. момчета от Дилян Караколев и Николета Ангелова в категория до 54 кг. Две бронзови отличия бяха завоювани и от Васиян Чавдаров в категория до 53 кг. и Ангел Караколев в категория до 68 кг.

 


Статията е публикувана на 28 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА