Пътни полицаи гостуваха на децата от всички групи в ДГ„Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 4 месеца  |  Образование

Дейности, свързани с пътната безопасност, в ДГ“Надежда“

Младши инспекторите Иван Манчев и Стоян Ямандиев от РУП-Елхово, гостуваха днес на децата от всички групи в ДГ„Надежда“. Срещата премина много вълнуващо и емоционално. Най-малките получиха нови знания за необходимостта от спазване на правила на улицата, в колата, придвижвайки се по тротоара или по пешеходната пътека, в автомобила, а децата от трета и четвърта група затвърдиха своите познания за дейността на полицаите, за функциите на служебния автомобил и възможностите за звукова и светлинна сигнализация. Вниманието на децата беше приковано в патрулния автомобил, като с вълнение сядаха на местата на инспекторите, видяха синята лампа и чуха полицейската сирена, разбраха, че се спира при сигнализация, за да се даде път на полицаите, които изпълняват своите служебни задължения. Разговаряха за това, че с цел безопасност, децата трябва да се возят в детско столче, с предпазен колан, да се движат по улиците с придружител. Разбраха предназначението на стоп палката и защо се налага да бъдат спирани автомобили за проверка или такива, които не спазват правилата за движение. Желанието им да станат полицаи, показва, че са разбрали важността на професията.

Разделиха се с младшите инспектори Манчев и Ямандиев, с пожелание за успешна работа на пътя, в полза на хората, до нови срещи в детската градина! С благодарност към тях и началника на РУП – Елхово,  г-н Георги Вълев, че организираха тази интересна и полезна среща!Статията е публикувана на 13 октомври 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »