Открита практика в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 7 месеца  |  Образование

В ДГ “Надежда“, бяха организирани и проведени две открити практики – при старши учител Мария Тонева, в трета група „Слънчо“ и при старши учител Стелиана Янакиева, във филиал село Маломирово , където групата е разновъзрастова. Провеждането на ситуациите беше организирано, за подобряване на методическата подготовка на млади учители. Новоназначените учители  се посрещат с разбиране и уважение и предвид необходимостта от практическа и методическа подготовка, в ДГ “Надежда“, винаги са се провеждали открити практики от учители с опит. Децата се радваха на гостите, които ги посетиха в групите, а учителите бяха развълнувани от предстоящото представяне. И в двете групи се осъществиха успешно планираните задачи, с подходящи дейности в активните центрове, свързани с образователните направления, включени в седмичните разпределения. Във всички възрастови групи, планираните задачи и дейности бяха съобразени с достигнатото ниво на развитие на децата и според възрастовите им особености. Бяха включени подходящи игри, за създаване на настроение и нагласи за предстоящата работа.

Красивата и топла есен, беше обект на беседа, разговор и подходящи дейности, като детските занимални се напълниха с есенни, цветни паркове, гори и алеи, градини с плодове и зеленчуци, пъстри и красиви дървета, храсти и цветя, игрите включваха прелетни и зимуващи птици и по много подходящ начин затвърдиха знанията си за тях. Слушаха разкази, свързани с есента, преразказваха, съставяха изречения, разглеждаха с лупи есенни „ богатства“ – пера, перушини, гнезда, останки от птичи яйчица и всякакви други, причудливи природни материали. Запознаха се с геометрични фигури и търсиха сходство с предмети около тях. Занимаваха се с интересни неща в различните центрове за дейност. И както децата сами казаха: „Днес , денят ни ще е хубав!“, за всички нас, дните, в които посетихме учителите и децата, бяха много приятни и весели! Благодарим на учителите Тонева и Янакиева, на децата, за удоволствието, да бъдем заедно, в работна и задушевна среда!Статията е публикувана на 27 октомври 2022

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявяват състава на кабинета на общ брифинг
Очаква се днес от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да дадат общ брифинг, на който да бъде обявен съставът ... прочетете още »
Осем министри се явяват на парламентарен контрол
В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен контрол. Повечето министри ще отговарят ... прочетете още »
Ден на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България
Представителни военни подразделения на Българската армия ще проведат военни ритуали в цялата страна, с които ще бъде ... прочетете още »
Димитър Марков: Виждаме припряно бързане за махането на Гешев
"Ситуацията ескалира изключително много. Ставаме свидетели в момента на едно припряно бързане с цел - постигане на ... прочетете още »
Стойчо Стойчев: "Възраждане" няма капацитет, за да свали с протести бъдещото правителство
"Нагласата за общо управление съществува отдавна поне на лидерско равнище в ГЕРБ и ПП-ДБ. Причините за всички ... прочетете още »