Открита практика в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 3 месеца  |  Образование

В ДГ “Надежда“, бяха организирани и проведени две открити практики – при старши учител Мария Тонева, в трета група „Слънчо“ и при старши учител Стелиана Янакиева, във филиал село Маломирово , където групата е разновъзрастова. Провеждането на ситуациите беше организирано, за подобряване на методическата подготовка на млади учители. Новоназначените учители  се посрещат с разбиране и уважение и предвид необходимостта от практическа и методическа подготовка, в ДГ “Надежда“, винаги са се провеждали открити практики от учители с опит. Децата се радваха на гостите, които ги посетиха в групите, а учителите бяха развълнувани от предстоящото представяне. И в двете групи се осъществиха успешно планираните задачи, с подходящи дейности в активните центрове, свързани с образователните направления, включени в седмичните разпределения. Във всички възрастови групи, планираните задачи и дейности бяха съобразени с достигнатото ниво на развитие на децата и според възрастовите им особености. Бяха включени подходящи игри, за създаване на настроение и нагласи за предстоящата работа.

Красивата и топла есен, беше обект на беседа, разговор и подходящи дейности, като детските занимални се напълниха с есенни, цветни паркове, гори и алеи, градини с плодове и зеленчуци, пъстри и красиви дървета, храсти и цветя, игрите включваха прелетни и зимуващи птици и по много подходящ начин затвърдиха знанията си за тях. Слушаха разкази, свързани с есента, преразказваха, съставяха изречения, разглеждаха с лупи есенни „ богатства“ – пера, перушини, гнезда, останки от птичи яйчица и всякакви други, причудливи природни материали. Запознаха се с геометрични фигури и търсиха сходство с предмети около тях. Занимаваха се с интересни неща в различните центрове за дейност. И както децата сами казаха: „Днес , денят ни ще е хубав!“, за всички нас, дните, в които посетихме учителите и децата, бяха много приятни и весели! Благодарим на учителите Тонева и Янакиева, на децата, за удоволствието, да бъдем заедно, в работна и задушевна среда!Статията е публикувана на 27 октомври 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »