Обучителна работна среща на библиотекари от общините Елхово и Болярово

Публикувано преди 1 година  |  Общество

На 9 ноември в НЧ „Развитие – 1893“ се проведе обучителна работна среща на библиотекари от общините Елхово и Болярово. Тя се осъществява по проект „Библиотечната професия в съвременния свят – между традицията и модерните технологии“ на РБ „Георги Раковски“ Ямбол. Модератори бяха Татяна Йовчева, Румяна Андреева, Светла Славова и Нели Хаджиева – специалисти от регионалната библиотека.   Целта на срещата бе да се продължи активно да се подпомага и подкрепя работата на читалищните библиотеки от региона в проучването и съхраняването на най-ценните краеведски ресурси, да се поддържа високо ниво на професионално образование сред библиотечните специалисти от областта.

Две бяха основните теми, които се дискутираха от лектори и присъстващи, а именно „Организация на фондовете в читалищната библиотека“ и „Краеведска дейност – издирване, класификация, съхранение и представяне на краеведския фонд в традиционен и дигитален вариант“. Бяха представени и редица добри практики – как  да се събуди интереса към четенето у най-малките, по какъв начин да се представят нови възможности за творчески изяви, които ще бъдат в полза за дейността на библиотекарите от селата в двете общини.

Срещата приключи с обиколка на елховската библиотека, посещение на къщата – музей на Велко Кънев и Етнографско-археологически музей.


Статията е публикувана на 10 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА