Одобрена процедура на МИГ – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО по мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“

Публикувано преди 1 година  |  Общество

На 07.11.2022 г. МИГ – Елхово – Болярово получи Заповед № 03-РД/4741 от 31.10.2022 г. на Изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за одобрение на проведена процедура за подбор на проектни предложения BG06RDNP001-19.481 по мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на „МИГ- Елхово -Болярово“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Приемът на проектни предложения по мярката се проведе през 2021 г. В определения срок за кандидатстване постъпи едно проектно предложение със стойност на безвъзмездна финансова помощ 56 449,03 лева, на кандидат община Болярово, наименование на проекта „Подобряване на условията на функциониране на комплекс „Етнографска музейна сбирка град Болярово“.

Проектът предвижда ремонтни работи и обзавеждане на сградите и помещенията на комплекс „Етнографска музейна сбирка, град Болярово“. Целта е да се съхрани сградата на етнографския комплекс в град Болярово и да се подобрят условията за развитие на туризъм на територията на общината.

За проектното предложение подадено по одобрената процедура BG06RDNP001-19.481 по мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ предстои да бъде подписан административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: „Европа инвестира в селските райони“, в изпълнение на Споразумение за изпълнение на СВОМР № РД 50-143/21.20.2016 на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“. Отговорността за неговото съдържание е изцяло на МИГ – Елхово – Болярово и по никакъв начин не може да се приема, че съдържанието на списанието отразява официално становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ПРСР.


Статията е публикувана на 14 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
На 25.03.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ се включи с поредица от ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Мъж на 61 години е починал при пожар в апартамент в жилищния ...
На брифинг в парламента от "Възраждане" обявиха, че имат информация, че тайно ...
Над 3 милиона таджики живеят в Русия. След терористичната атака от 22 ...
Русия твърди, че с разширяването на военната база на НАТО в Румъния ...
Супер игра на 20 годишния Александър Николов не стигна на Кучине Лубе ...
Българската състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева не крие големите си амбиции ...
Без значение от пола, всеки човек страда поне веднъж от проблеми с ...
Млечните продукти се считат за важна част от балансираното хранене и са ...