„Нека заедно се повеселим, богата, щедра и златокоса Есен“ – есенни дейности в ДГ“Надежда“ (+видео и снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Различни есенни дейности организираха учителите с децата в детска градина „Надежда“. Рисуваха, събираха красиво обагрени есенни листа, играха сред красивите храсти и дървета на двора, пяха есенни песнички, танцуваха. Работиха с природни материали – листа, кестени, различни клонки, шишарки, жълъди, шикалки, мъхове, лишеи и др. Организираха есенни пазари – богати и щедри, с отрупани щандове, с плодове и зеленчуци.  Големите деца посетиха пазара в града, като сами напазаруваха, за да направят зимнина. Опитаха и вкусни плодови салати. Интересна дейност беше задачата за семействата – съвместен проект – да изработят заедно, вкъщи, украса, макет, свързани с есента. Родителите се бяха постарали и заедно с децата са събирали природни материали, обмисляли проекта, реализирали идеи, като се получиха невероятно красиви макети, на които всички се радваме, в детската градина! Благодарим от сърце и пожелаваме много съвместни проекти!

Децата от четвърта група „Звънче“, бъдещите първокласници, се изявиха  подобаващо! Дълго подготвян, спектакълът „Горската аптека“, блесна на сцената на ДГ“Надежда“! Невероятно артистично присъствие на децата от група „Звънче“ , с учители,  старши учител Станка Хаджиева , Мариела Кившанова – учител и помощник-възпитател Диана Топчиева! С подкрепата на Елена Иванова – учител по музика! Силно присъствие, очарователно изпълнение, красиви костюми, богат декор и греещи очи на малките артисти – всичко това създаде уют и топлина, през красивата Есен, събрала топлина от лятото, но напомняща със сланите, мъглите и хладните утра, че наближава Зима. Приказка за доброта, за топли и приятелски отношения, за болка и справедливост, изпълниха децата. Напомниха ни, че нито хората, нито животните в гората, могат да живеят без подадена ръка, без подкрепа. Чрез заучаване на роли, артистите научиха, че ценни качества са доброта, справедливост, взаимопомощ, честност, състрадателност и милосърдие, а хитруването, лъжата, алчността, кражбата, не водят до нищо добро. Това послание, те отправиха към всички зрители на красивия спектакъл – децата от останалите групи. Показаха всичко онова, което се случва през сезона Есен – богата, щедра, топла, многоцветна  и красива! Тихо е в гората, тъй като прелетните птици отдавна са заминали на юг. Листата на дърветата са обагрени в жълто, кафяво, оранжево, червено и покриват като цветен килим земята. Всички горски животни се приготвят за зимата – всеки по-своему, следвайки своите навици и инстинкти. Когато са заедно и си помагат, ще преодолеят всички трудности, които ги очакват през студената и дълга зима! Раните и болките минават по-лесно и бързо! И какво друго им трябва, освен да бъдат добри и да живеят задружно! Благодарности за постигнатото, за удоволствието, на деца и учители!



Статията е публикувана на 21 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Столичният общински съвет прие бюджета на София. Общият бюджет на София е ...
Няма да бъде далновидно БНБ да се въвлече в политическия процес. Това ...
Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се срещне със семействата ...
Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно окупираните територии на ...
Григор Димитров има 18 победи и само 4 загуби към момента през ...
Турският Гьозтепе на Станимир Стоилов се намира на второ място в Европа ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
Д-р Боряна Георгиева-Стенева завършва медицина в Медицински университет – София през 2017 ...