„Нека заедно се повеселим, богата, щедра и златокоса Есен“ – есенни дейности в ДГ“Надежда“ (+видео и снимки)

Публикувано преди 4 месеца  |  Образование

Различни есенни дейности организираха учителите с децата в детска градина „Надежда“. Рисуваха, събираха красиво обагрени есенни листа, играха сред красивите храсти и дървета на двора, пяха есенни песнички, танцуваха. Работиха с природни материали – листа, кестени, различни клонки, шишарки, жълъди, шикалки, мъхове, лишеи и др. Организираха есенни пазари – богати и щедри, с отрупани щандове, с плодове и зеленчуци.  Големите деца посетиха пазара в града, като сами напазаруваха, за да направят зимнина. Опитаха и вкусни плодови салати. Интересна дейност беше задачата за семействата – съвместен проект – да изработят заедно, вкъщи, украса, макет, свързани с есента. Родителите се бяха постарали и заедно с децата са събирали природни материали, обмисляли проекта, реализирали идеи, като се получиха невероятно красиви макети, на които всички се радваме, в детската градина! Благодарим от сърце и пожелаваме много съвместни проекти!

Децата от четвърта група „Звънче“, бъдещите първокласници, се изявиха  подобаващо! Дълго подготвян, спектакълът „Горската аптека“, блесна на сцената на ДГ“Надежда“! Невероятно артистично присъствие на децата от група „Звънче“ , с учители,  старши учител Станка Хаджиева , Мариела Кившанова – учител и помощник-възпитател Диана Топчиева! С подкрепата на Елена Иванова – учител по музика! Силно присъствие, очарователно изпълнение, красиви костюми, богат декор и греещи очи на малките артисти – всичко това създаде уют и топлина, през красивата Есен, събрала топлина от лятото, но напомняща със сланите, мъглите и хладните утра, че наближава Зима. Приказка за доброта, за топли и приятелски отношения, за болка и справедливост, изпълниха децата. Напомниха ни, че нито хората, нито животните в гората, могат да живеят без подадена ръка, без подкрепа. Чрез заучаване на роли, артистите научиха, че ценни качества са доброта, справедливост, взаимопомощ, честност, състрадателност и милосърдие, а хитруването, лъжата, алчността, кражбата, не водят до нищо добро. Това послание, те отправиха към всички зрители на красивия спектакъл – децата от останалите групи. Показаха всичко онова, което се случва през сезона Есен – богата, щедра, топла, многоцветна  и красива! Тихо е в гората, тъй като прелетните птици отдавна са заминали на юг. Листата на дърветата са обагрени в жълто, кафяво, оранжево, червено и покриват като цветен килим земята. Всички горски животни се приготвят за зимата – всеки по-своему, следвайки своите навици и инстинкти. Когато са заедно и си помагат, ще преодолеят всички трудности, които ги очакват през студената и дълга зима! Раните и болките минават по-лесно и бързо! И какво друго им трябва, освен да бъдат добри и да живеят задружно! Благодарности за постигнатото, за удоволствието, на деца и учители!Статията е публикувана на 21 ноември 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Жестокост: В Монтана тровят котки с антифриз
Поредна жестокост над животни. В Монтана тровят улични и дворни котки най-вероятно с антифриз. За по-малко от ... прочетете още »
Юристът на "Шейново": Още не може да се каже как и кога бебетата са били разменени
Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой ... прочетете още »
Експерт: Нарастващите цени ни накараха да се вгледаме как управляваме личните си финанси
За 53% от европейците растящите темпове на инфлация водят до по-внимателно следене на цените. 44% казват, че ... прочетете още »
Богдан Милчев: Корупцията обхвана българските пътища
Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция. Това каза в "Денят започва" председателят ... прочетете още »
Експерт за цените на храните: Ако бяхме в Сахара, щяхме да внасяме пясък, такава е логиката ни
"Ако си представим хипотетично, че държавата ни се намира в Сахара, ние щяхме да внасяме пясък. Такава ... прочетете още »
Макрон ще направи обръщение към нацията
Ден след като в Националното събрание (долната камара на парламента на Франция) бяха отхвърлени два вота на ... прочетете още »
Украйна може да използва американски пилоти на Ф-16 срещу Русия
В момента се разглеждат три варианта за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, по-специално с участието на ... прочетете още »
Президентът на Тайван отива в САЩ
Президентът на Тайван Цай Инг-вен ще посети Съединените щати на път за и от Централна Америка, което ... прочетете още »