Ден на християнското семейство в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 4 месеца  |  Образование

За децата от ДГ“Надежда“ празничния , 21.11.2022 година, беше наситен с много вълнение и радостни мигове! Обединени, като едно голямо семейство, децата от всички групи се включиха в празника с разнообразни и интересни инициативи.

Децата отбелязаха празника с рисунки и картички с послания за своите семейства, отправиха музикален поздрав, с който да благодарят, за грижите и обичта. През цялата изминала седмица, децата носеха семейни снимки, с които подредиха богати постери. Разказаха какъв семеен момент е запечатан на снимката, която са донесли, като си спомняха с вълнение за изживяните съвместни моменти. Очертаваха дланите си, правиха отпечатъци с цветни бои, като изработваха колажи! Бъдещите първокласници от група „Звънче“, с учител Станка Хаджиева, записаха красива седянка, за да припомнят далечното минало! Гост в градината беше Илияна Драгнева, секретар на читалището в село Изгрев, чието дете Неделин е в група „Слънчо“, с учители Мария Тонева и Вася Георгиева. Облечена в автентична носия, тя разказа на децата за облеклото и семейните традиции в миналото. Изиграха заедно игри от детството на бабите им – „Казанчето ври“ и „Сляпа баба“, които се играят и днес. Благодарим на Илияна!

Децата поздравиха своите семейства с песнички, красиви танци, които записаха и изпратиха в групите като видеопослание – децата от група „Червена шапчица“, с учители Жулиета Георгиева и Калина Калева и „Щурче“, с учители Таня Кръстева и Кина Димова. Свитъци с послания и благодарности, картички за своите семейства, подготвиха децата от група „Славейче“,с учители Женя Михайлова и Ваня Недялкова. Майката на Мими, от група „Маргаритка“, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева – Натали, приготви вкусна баница за децата, за което, благодарим! Децата от филиал село Бояново, с учители Радостина Недева и Христина Иванова, пяха и танцуваха, с новите носии, които скоро получиха. А децата от филиал село Маломирово, с учители Стелиана Янакиева и Жанета Караникова рисуваха, оцветяваха и подготвиха изненади за мама и тате, за баба и дядо и близките си хора.

Честит празник, мили семейства! Нека има любов и топлина под всеки покрив! Нека разбирателството и веселия смях огласяват домовете ви и в тях да царят хармония, споделени моменти и щастливи дни!Статията е публикувана на 21 ноември 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Макрон ще направи обръщение към нацията
Ден след като в Националното събрание (долната камара на парламента на Франция) бяха отхвърлени два вота на ... прочетете още »
Украйна може да използва американски пилоти на Ф-16 срещу Русия
В момента се разглеждат три варианта за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, по-специално с участието на ... прочетете още »
Президентът на Тайван отива в САЩ
Президентът на Тайван Цай Инг-вен ще посети Съединените щати на път за и от Централна Америка, което ... прочетете още »
Земетресение в Гърция
Земетресение с магнитуд 4,6 по Рихтер беше регистрирано днес в 02:20 ч. до Амфилохия, Западна Гърция, предаде ... прочетете още »
Хондурас: САЩ уважават решението ни да установим дипломатически отношения с Китай
Правителството на САЩ заяви, че уважава решението ни да установим дипломатически отношения с Китай, каза вчера външният ... прочетете още »
Софийски реалности: Болница няма нормален паркинг за пациентите, в двора ѝ ще правят хотел
Пациенти на голяма столична болница са принудени да спират в най-дясната лента на оживен булевард. Така, автомобилите ... прочетете още »
Тихомир Безлов: Докладът на Държавния департамент е внимателен, съобразен с изборите у нас
„В доклада на Държавния департамент на САЩ се цитират решенията на съда. Тонът е внимателен и очевидно ... прочетете още »
Южна Корея и Япония започнаха нормализиране на отношенията помежду си
Южнокорейският президент Юн Сук-йол заяви, че ще нареди връщането на Япония в списъка на Южна Корея със ... прочетете още »