Ден на християнското семейство в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

За децата от ДГ“Надежда“ празничния , 21.11.2022 година, беше наситен с много вълнение и радостни мигове! Обединени, като едно голямо семейство, децата от всички групи се включиха в празника с разнообразни и интересни инициативи.

Децата отбелязаха празника с рисунки и картички с послания за своите семейства, отправиха музикален поздрав, с който да благодарят, за грижите и обичта. През цялата изминала седмица, децата носеха семейни снимки, с които подредиха богати постери. Разказаха какъв семеен момент е запечатан на снимката, която са донесли, като си спомняха с вълнение за изживяните съвместни моменти. Очертаваха дланите си, правиха отпечатъци с цветни бои, като изработваха колажи! Бъдещите първокласници от група „Звънче“, с учител Станка Хаджиева, записаха красива седянка, за да припомнят далечното минало! Гост в градината беше Илияна Драгнева, секретар на читалището в село Изгрев, чието дете Неделин е в група „Слънчо“, с учители Мария Тонева и Вася Георгиева. Облечена в автентична носия, тя разказа на децата за облеклото и семейните традиции в миналото. Изиграха заедно игри от детството на бабите им – „Казанчето ври“ и „Сляпа баба“, които се играят и днес. Благодарим на Илияна!

Децата поздравиха своите семейства с песнички, красиви танци, които записаха и изпратиха в групите като видеопослание – децата от група „Червена шапчица“, с учители Жулиета Георгиева и Калина Калева и „Щурче“, с учители Таня Кръстева и Кина Димова. Свитъци с послания и благодарности, картички за своите семейства, подготвиха децата от група „Славейче“,с учители Женя Михайлова и Ваня Недялкова. Майката на Мими, от група „Маргаритка“, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева – Натали, приготви вкусна баница за децата, за което, благодарим! Децата от филиал село Бояново, с учители Радостина Недева и Христина Иванова, пяха и танцуваха, с новите носии, които скоро получиха. А децата от филиал село Маломирово, с учители Стелиана Янакиева и Жанета Караникова рисуваха, оцветяваха и подготвиха изненади за мама и тате, за баба и дядо и близките си хора.

Честит празник, мили семейства! Нека има любов и топлина под всеки покрив! Нека разбирателството и веселия смях огласяват домовете ви и в тях да царят хармония, споделени моменти и щастливи дни!


Статията е публикувана на 21 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА