Дейности в ДГ“Надежда“, във връзка със световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Публикувано преди 4 месеца  |  Образование

Различни дейности се организираха в детската градина, във връзка със световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Организираха се подходящи дейности, свързани с пътната безопасност. Много е важно, децата  да се научат да спазват правилата за пътна безопасност, като пешеходци и като возещи се в автомобил, или друго превозно средство. Децата  разгледаха светофар и най-популярните пътни знаци, местата за пешеходци, разказаха, как се возят в семейните автомобили, че ползват колан и детско столче. Някои от групите посетиха кабинета по безопасност на движението, запознаха се на практика с пътните знаци, движиха се по улиците като пешеходци и водачи, и бяха много внимателни. Ориентираха се как се пресича улица, къде трябва да се движат безопасно и затвърдиха понятията – стоп палка, тротоар, пешеходна пътека, кръстовище, улично платно, велоалея, маркировка и др. Возиха своите кукли и влизаха в различни роли – на родители, водачи на автомобили, велосипедисти и пешеходци. Разбраха важната роля на пътните полицаи – да помагат на хората на пътя, да регулират движението и насочват към спазване на правилата за движение.

Децата си припомниха сигнализацията на патрулната кола, от посещението на полицаите през месец октомври, в двора на детската градина. Проведоха се беседи, учителите прочетоха подходяща художествена литература, разгледаха табла и книжки по безопасност на движението, рисуваха, играха музикално-подвижни игри, пяха песнички и казваха стихчета по темата. Апликираха светофар, забавляваха се с играта „На кого е нужно?“, като подредиха карти с необходимите инструменти и отличителни знаци на полицаи, лекари и пожарникари. Най-малките се запознаха с поведението на пешеходци и шофьори в реална обстановка – на улицата, като пресичаха безопасно, на пешеходната пътека. Включиха в запознаването с елементите на пътя презентация, за да видят кой, къде се движи безопасно. Всички тези познания ще помогнат на децата да се ориентират по-бързо и лесно в движението на улицата, да играят на определените за целта места, да бъдат винаги с придружител и да спазват общоприетите правила за безопасно придвижване в градската среда.Статията е публикувана на 22 ноември 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Софийски реалности: Болница няма нормален паркинг за пациентите, в двора ѝ ще правят хотел
Пациенти на голяма столична болница са принудени да спират в най-дясната лента на оживен булевард. Така, автомобилите ... прочетете още »
Тихомир Безлов: Докладът на Държавния департамент е внимателен, съобразен с изборите у нас
„В доклада на Държавния департамент на САЩ се цитират решенията на съда. Тонът е внимателен и очевидно ... прочетете още »
Южна Корея и Япония започнаха нормализиране на отношенията помежду си
Южнокорейският президент Юн Сук-йол заяви, че ще нареди връщането на Япония в списъка на Южна Корея със ... прочетете още »
Положението с правата на човека се влошава в световен мащаб
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази съжаление за влошаване на правата на човека в световен мащаб, ... прочетете още »
"Гардиън": Си Цзинпин идва в Москва точно когато Китай напира да играе по-доминираща роля в света
Китайският президент Си Цзинпин пристигна на първото си посещение в Москва от 2019 г. насам, пише британският ... прочетете още »
ISW: Русия все пак напредва в Бахмут
Руските сили отбелязаха незначителни успехи във и около Бахмут на фона на съобщенията за увеличаване на темпото ... прочетете още »
Шакира с шокиращ ход?
Според испански медии известната певица Шакира е поставила кукла "вещица" на балкона на къщата ѝ в Барселона ... прочетете още »
Поредна спецакция на МВР, този път в Сандански и Кресна
В ход е специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и противодействие ... прочетете още »