Дейности в ДГ“Надежда“, във връзка със световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Различни дейности се организираха в детската градина, във връзка със световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Организираха се подходящи дейности, свързани с пътната безопасност. Много е важно, децата  да се научат да спазват правилата за пътна безопасност, като пешеходци и като возещи се в автомобил, или друго превозно средство. Децата  разгледаха светофар и най-популярните пътни знаци, местата за пешеходци, разказаха, как се возят в семейните автомобили, че ползват колан и детско столче. Някои от групите посетиха кабинета по безопасност на движението, запознаха се на практика с пътните знаци, движиха се по улиците като пешеходци и водачи, и бяха много внимателни. Ориентираха се как се пресича улица, къде трябва да се движат безопасно и затвърдиха понятията – стоп палка, тротоар, пешеходна пътека, кръстовище, улично платно, велоалея, маркировка и др. Возиха своите кукли и влизаха в различни роли – на родители, водачи на автомобили, велосипедисти и пешеходци. Разбраха важната роля на пътните полицаи – да помагат на хората на пътя, да регулират движението и насочват към спазване на правилата за движение.

Децата си припомниха сигнализацията на патрулната кола, от посещението на полицаите през месец октомври, в двора на детската градина. Проведоха се беседи, учителите прочетоха подходяща художествена литература, разгледаха табла и книжки по безопасност на движението, рисуваха, играха музикално-подвижни игри, пяха песнички и казваха стихчета по темата. Апликираха светофар, забавляваха се с играта „На кого е нужно?“, като подредиха карти с необходимите инструменти и отличителни знаци на полицаи, лекари и пожарникари. Най-малките се запознаха с поведението на пешеходци и шофьори в реална обстановка – на улицата, като пресичаха безопасно, на пешеходната пътека. Включиха в запознаването с елементите на пътя презентация, за да видят кой, къде се движи безопасно. Всички тези познания ще помогнат на децата да се ориентират по-бързо и лесно в движението на улицата, да играят на определените за целта места, да бъдат винаги с придружител и да спазват общоприетите правила за безопасно придвижване в градската среда.Статията е публикувана на 22 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »