Столичната полиция е получила сигнала за буса с мигранти от колегите си в Елхово

22 ноември 2022 22:58  |  Криминално

Бусът с мигранти, който днес удари полицейски автомобил на столичното околовръстно шосе и рани тежко служител на МВР, е бил засечен още е района на Елхово. Именно от районното управление в Елхово е дошъл сигнала до полицията в София. Това обясни пред Би Ти Ви говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Въпреки че Елхово е на около 300 км от столицата, преследването на буса е започнало чак при тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“, който пък е на по-малко от 60 км разстояние от София. Петрова уточни, че там патрулната кола е подала сигнал на шофьора на буса да спре, но той не го е направил. Започнало е преследване, при което край Ихтиман се е включил още един екип на полицията.

При околовръстния път водачът на превозното средство завил наляво по пътен участък, който го извежда в посока Казичене. В края на това отклонение пък бил полицейският микробус, в който се намирал ранения полицай. Десислава Петрова каза още, че той не се е движил и е стоял в покой.

В буса са пътували 12 мигранти, които чрез преводачи вече са разпитани. Те обаче не успели да обяснят от къде са влезли в България. 10 от тях са от Сирия, а двама от Йемен.

Говорителят на Софийската градска прокуратура допълни, че шофьорът на буса е криминално проявен, осъждан и без книжка. Той е на 43 години, като е бил осъждан за дребни кражби, включително на хранителни стоки, хулигански прояви, наркотици и измами.

След случая главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подадоха оставки.

източник: dnevnik.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО