Нови пет медала за състезателите за СКБ „Стефан Караджа“ Елхово

Публикувано преди 1 година  |  Спорт

Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ Елхово отново се представи достойно на поредното състезание. Клубът участва с шест свои състезатели и се завърна с пет медала. Възпитаниците на треньора Диан Иванов се състезаваха в първия турнир „Неврокоп“, провел се в град Гоце Делчев, в който взеха участие 270 малчугани от подготвителни групи, деца, момичета и момчета. Сред тази сериозна конкуренция елховският клуб се откроява с два златни, един сребърен и два бронзови медала:

– в категория до 39 кг, балканската шампионка Хрисиана Христова завоюва поредното си злато;

– в категория до 39 кг, подготвителна група 2012, дъщерята на треньора Иванина Иванова също спечели златния медал;

– със сребро се завърна Стоил Кабаджов, категория до 22 кг, подготвителна група 2016;

– с два бронзови медала се окичиха Дилян Караколев и Атанас Гендов съответно в категории до 30 и до 35 кг при децата.

Освен от България  на тепиха излязоха и млади таланти от още четири държави – Гърция, Турция, Румъния и Северна Македония.

Домакини на дебютното издание на турнира са от местния клуб „Пирин“ град Гоце Делчев.

„Отличното представяне на борците от Елхово бе важно не само за влизането в челните места за медали, но и заради присъствието на много видни имена в залата, които наблюдаваха  турнира“, сподели още Диан Иванов. Схватките в едноименната зала „Неврокоп“ изгледаха председателят  на Българската Федерация по  Борба Христо Маринов и генсекът Валентин Райчев. В залата бе именитият треньор Симеон Щерев, световният шампион и бронзов олимпийски медалист Радослав Великов, както и още двама бронзови олимпийски медалист – Амиран Карданов (Гърция) и Стефан Джорджита (Румъния).

Треньорът не скри своите задоволство и вълнение от представянето на децата и заяви, че всичко се дължи на добра подготовка, интензивни тренировки, строга дисциплина и много желание от момичетата и момчетата.


Статията е публикувана на 29 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА