Нови пет медала за състезателите за СКБ „Стефан Караджа“ Елхово

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ Елхово отново се представи достойно на поредното състезание. Клубът участва с шест свои състезатели и се завърна с пет медала. Възпитаниците на треньора Диан Иванов се състезаваха в първия турнир „Неврокоп“, провел се в град Гоце Делчев, в който взеха участие 270 малчугани от подготвителни групи, деца, момичета и момчета. Сред тази сериозна конкуренция елховският клуб се откроява с два златни, един сребърен и два бронзови медала:

– в категория до 39 кг, балканската шампионка Хрисиана Христова завоюва поредното си злато;

– в категория до 39 кг, подготвителна група 2012, дъщерята на треньора Иванина Иванова също спечели златния медал;

– със сребро се завърна Стоил Кабаджов, категория до 22 кг, подготвителна група 2016;

– с два бронзови медала се окичиха Дилян Караколев и Атанас Гендов съответно в категории до 30 и до 35 кг при децата.

Освен от България  на тепиха излязоха и млади таланти от още четири държави – Гърция, Турция, Румъния и Северна Македония.

Домакини на дебютното издание на турнира са от местния клуб „Пирин“ град Гоце Делчев.

„Отличното представяне на борците от Елхово бе важно не само за влизането в челните места за медали, но и заради присъствието на много видни имена в залата, които наблюдаваха  турнира“, сподели още Диан Иванов. Схватките в едноименната зала „Неврокоп“ изгледаха председателят  на Българската Федерация по  Борба Христо Маринов и генсекът Валентин Райчев. В залата бе именитият треньор Симеон Щерев, световният шампион и бронзов олимпийски медалист Радослав Великов, както и още двама бронзови олимпийски медалист – Амиран Карданов (Гърция) и Стефан Джорджита (Румъния).

Треньорът не скри своите задоволство и вълнение от представянето на децата и заяви, че всичко се дължи на добра подготовка, интензивни тренировки, строга дисциплина и много желание от момичетата и момчетата.Статията е публикувана на 29 ноември 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »