Приютът за кучета Добрич (Dobrich Dog Rescue – DDR) организира благотворителен коледен празник

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

Приютът за кучета Добрич (Dobrich Dog Rescue – DDR) организира благотворителен коледен празник. Събитието ще се проведе на 18 декември /неделя/ от 11.00ч. в бара на с. Добрич.

Организаторите канят всички деца и родители на празника, които ще се забавляват с много игри и коледни песни. Таксата е 5 лв. на дете, което включва подарък, поднесен лично от Дядо Коледа.

Ще има и томбола с награди, в която всеки може да се включи. Средствата събрани от това събитие ще бъдат ползвани в полза на организацията.

Dobrich Dog Rescue – DDR е благотворителна организация в помощ на бездомните кучета, която се намира в с. Добрич, общ. Елхово. Състои се от екип доброволци – английски граждани, живеещи в България. Тяхната основна задача е спасяване на бездомни кучета в нашият регион, като за целта намират подходящи домове за тях, предимно във Великобритания. ДДР се грижи кучетата да получат адекватно лечение, да бъдат обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани преди да отпътуват за новите си домове.

Другата важна задача пред организацията е намаляване на популацията на бездомни кучета в региона. За целта се извършва кастрация на стотици бездомни животни, а доброволците се опитват да насърчат собствениците да кастрират своите домашни кучета, вместо да убиват или изхвърлят на улицата новородените.

ДДР също се опитват да популяризират хуманното отношение не само към бездомните, но и  към домашните животни – редовно хранене, достъп до вода, подслон, ветеринарна грижа  и редовни разходни, особено за кучета, отглеждани на къси вериги.

Средствата, с които организацията обгрижва животните и реализира своята дейност са изцяло от дарения, предимно от чужбина.

 

 Статията е публикувана на 30 ноември 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »