Приютът за кучета Добрич (Dobrich Dog Rescue – DDR) организира благотворителен коледен празник

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Приютът за кучета Добрич (Dobrich Dog Rescue – DDR) организира благотворителен коледен празник. Събитието ще се проведе на 18 декември /неделя/ от 11.00ч. в бара на с. Добрич.

Организаторите канят всички деца и родители на празника, които ще се забавляват с много игри и коледни песни. Таксата е 5 лв. на дете, което включва подарък, поднесен лично от Дядо Коледа.

Ще има и томбола с награди, в която всеки може да се включи. Средствата събрани от това събитие ще бъдат ползвани в полза на организацията.

Dobrich Dog Rescue – DDR е благотворителна организация в помощ на бездомните кучета, която се намира в с. Добрич, общ. Елхово. Състои се от екип доброволци – английски граждани, живеещи в България. Тяхната основна задача е спасяване на бездомни кучета в нашият регион, като за целта намират подходящи домове за тях, предимно във Великобритания. ДДР се грижи кучетата да получат адекватно лечение, да бъдат обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани преди да отпътуват за новите си домове.

Другата важна задача пред организацията е намаляване на популацията на бездомни кучета в региона. За целта се извършва кастрация на стотици бездомни животни, а доброволците се опитват да насърчат собствениците да кастрират своите домашни кучета, вместо да убиват или изхвърлят на улицата новородените.

ДДР също се опитват да популяризират хуманното отношение не само към бездомните, но и  към домашните животни – редовно хранене, достъп до вода, подслон, ветеринарна грижа  и редовни разходни, особено за кучета, отглеждани на къси вериги.

Средствата, с които организацията обгрижва животните и реализира своята дейност са изцяло от дарения, предимно от чужбина.

 

 


Статията е публикувана на 30 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА