Вълнуваща среща в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

Много вълнуваща и интересна беше срещата ни с инспектор Стоян Кабаджов от Пожарна служба – гр. Елхово , който направи демонстрация на противопожарната техника. Сподели с децата как се действа при пожар, какво е облеклото на пожарникаря, защо е важно всички да се евакуират от горяща сграда. В случай на пожар, земетресение и различни видове аварии, пожарникарите първи се притичват на помощ на пострадалите хора. Инспектор Кабаджов ни напомни националния телефон за спешни случаи 112, кога може и трябва да се използва, защо е опасно да се играе с кабели и запалими материали и вещи. В края на тази прекрасна беседа, придружена с демонстрация на противопожарно оборудване и защитно облекло, всяко дете имаше възможност да се докосне до съоръженията за гасене на пожари и оказване на помощ на бедстващи хора – маркуч, шланг, прожектор, радиостанция и да сложи част от специализираното облекло на пожарникаря – жилетка, каска и др.

Винаги са били вълнуващи срещите на децата с огнеборците – спасители и герои. И последната ни среща, с бащата на Стоил от група „Звънче“, инспектор Стоян Кабаджов, беше такава. Децата научиха повече за труда на пожарникарите, чуха полезни съвети, докоснаха се до оборудването им.

Благодарим от сърце, г-н Кабаджов! На вас, на вашите колеги и на г-н Стоян Тенев, началник на местната служба за пожарна и аварийна безопасност, за инициативата, да се запознаят децата, по интересен и завладяващ начин, с труда на огнеборците ! Благодарим!Статията е публикувана на 30 ноември 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »