Вълнуваща среща в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Много вълнуваща и интересна беше срещата ни с инспектор Стоян Кабаджов от Пожарна служба – гр. Елхово , който направи демонстрация на противопожарната техника. Сподели с децата как се действа при пожар, какво е облеклото на пожарникаря, защо е важно всички да се евакуират от горяща сграда. В случай на пожар, земетресение и различни видове аварии, пожарникарите първи се притичват на помощ на пострадалите хора. Инспектор Кабаджов ни напомни националния телефон за спешни случаи 112, кога може и трябва да се използва, защо е опасно да се играе с кабели и запалими материали и вещи. В края на тази прекрасна беседа, придружена с демонстрация на противопожарно оборудване и защитно облекло, всяко дете имаше възможност да се докосне до съоръженията за гасене на пожари и оказване на помощ на бедстващи хора – маркуч, шланг, прожектор, радиостанция и да сложи част от специализираното облекло на пожарникаря – жилетка, каска и др.

Винаги са били вълнуващи срещите на децата с огнеборците – спасители и герои. И последната ни среща, с бащата на Стоил от група „Звънче“, инспектор Стоян Кабаджов, беше такава. Децата научиха повече за труда на пожарникарите, чуха полезни съвети, докоснаха се до оборудването им.

Благодарим от сърце, г-н Кабаджов! На вас, на вашите колеги и на г-н Стоян Тенев, началник на местната служба за пожарна и аварийна безопасност, за инициативата, да се запознаят децата, по интересен и завладяващ начин, с труда на огнеборците ! Благодарим!


Статията е публикувана на 30 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА