Вълнуваща среща в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 6 месеца  |  Образование

Много вълнуваща и интересна беше срещата ни с инспектор Стоян Кабаджов от Пожарна служба – гр. Елхово , който направи демонстрация на противопожарната техника. Сподели с децата как се действа при пожар, какво е облеклото на пожарникаря, защо е важно всички да се евакуират от горяща сграда. В случай на пожар, земетресение и различни видове аварии, пожарникарите първи се притичват на помощ на пострадалите хора. Инспектор Кабаджов ни напомни националния телефон за спешни случаи 112, кога може и трябва да се използва, защо е опасно да се играе с кабели и запалими материали и вещи. В края на тази прекрасна беседа, придружена с демонстрация на противопожарно оборудване и защитно облекло, всяко дете имаше възможност да се докосне до съоръженията за гасене на пожари и оказване на помощ на бедстващи хора – маркуч, шланг, прожектор, радиостанция и да сложи част от специализираното облекло на пожарникаря – жилетка, каска и др.

Винаги са били вълнуващи срещите на децата с огнеборците – спасители и герои. И последната ни среща, с бащата на Стоил от група „Звънче“, инспектор Стоян Кабаджов, беше такава. Децата научиха повече за труда на пожарникарите, чуха полезни съвети, докоснаха се до оборудването им.

Благодарим от сърце, г-н Кабаджов! На вас, на вашите колеги и на г-н Стоян Тенев, началник на местната служба за пожарна и аварийна безопасност, за инициативата, да се запознаят децата, по интересен и завладяващ начин, с труда на огнеборците ! Благодарим!Статията е публикувана на 30 ноември 2022

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Депутат за Ивайла Бакалова: Имало нещо и под дъното. Налага се стандартът "Една комшийка каза"
Депутатът от Раковски Младен Шишков коментира във фейсбук изявата на Ивайла Бакалов в сутрешния блок на Нова ... прочетете още »
Йорданов: Радеви са в нарцистично умопомрачение
Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – ... прочетете още »
Сенатът на САЩ прие повишаването на тавана на държавния дълг
Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа повишаването на тавана на държавния дълг, предаде ... прочетете още »
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени в Западния бряг
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени при стрелба край еврейско селище на Западния бряг, предаде ДПА, ... прочетете още »
Тропическата буря Мауар донесе проливни дъждове в Япония
Отслабената тропическа буря Мауар донесе днес проливни дъждове на главните южни острови в Япония, след като премина ... прочетете още »
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »