Коледно настроение и подготовка за празниците в читалище „Развитие” (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Наближават коледните и новогодишни празници. След прекъсването, наложено от пандемията от корона вирус, самодейните състави отново с в трескава подготовка за ежегодния си коледен концерт. Преди това обаче в културната ни институция се провеждат и други инициативи. Жителите и гостите, които ще влязат в сградата ще се насладят на подредена коледна украса. Във фоайето, посетителите ще видят два отделни, тематични къта – единият е в старинен стил, а другият в модерен, съвременен стил. Всеки, който желае може да си направи и снимки. Идеята на организаторите е да зарадват своите съграждани и да повдигнат техния дух в дните на трудното ни ежедневие.

Продължава и ежегодната благотворителна инициатива на читалището за изработване на коледна картичка под надслов „Бяла Коледа”. Този път, за целта бе организирана коледна работилница, в която бяха изработени десетки картички с пожелания за здраве и късмет. Всички те ще достигнат до възрастни хора в града с помощта на социалния патронаж.

„Щастливи сме, че можем пак да сме заедно, да споделяме своите празнични Коледни вълнения, но този път присъствено, на живо”, казват от Читалището.


Статията е публикувана на 5 декември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА