Два успешно изпълнени проекта по мярка7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от СВОМР на МИГ – Елхово – Болярово

Публикувано преди 12 месеца  |  Общество

През 2022 г. приключи окончателното изпълнение на дейностите по два проекта, подадени по Стратегията на МИГ – Елхово – Болярово, по мярка 7.2 Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, изпълнявани от община Елхово .

Проектите са насочени към реконструкция на тротоари на ул. “Александър Стамболийски ” в град Елхово и реконструкция и ремонт на три читалищата в община Елхово.

Проектът „Реконструкция на тротоари на ул.“Александър Стамболийски“ в град Елхово“ включва дейности по реконструкция на тротоарите на ул. „Александър Стамболийски“ в частта от кръстовището на ул. „Трети март“ до изход-юг. С изпълнение на проекта се постигна обновяване на тротоарната настилка.

Проектът „Подобряване на състоянието, реконструкция и ремонт на три читалища в община Елхово“ включва дейности по реконструкция и ремонт на читалищата в с. Трънково, с. Гранитово и с. Малък манастир. Чрез изпълнение на проекта се подобриха условията и достъпа на децата и младежите с приоритет, както и на населението от трите села до читалищата, които се използват за културните изяви в селата и са основни културни средища за населението.

С реализацията на проектите се постигна подобряване на инфраструктурата на територията на МИГ – Елхово – Болярово, както и съхраняването и поддържането на социалните, културните и образователните услуги.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: „Европа инвестира в селските райони“, в изпълнение на Споразумение за изпълнение на СВОМР № РД 50-143/21.20.2016 на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“. Отговорността за неговото съдържание е изцяло на МИГ – Елхово – Болярово и по никакъв начин не може да се приема, че съдържанието на списанието отразява официално становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ПРСР.Статията е публикувана на 5 декември 2022

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Иран твърди, че не е замесен в никакви действия срещу американските военни сили
Иранският пратеник в ООН Амир Саид Иравани заяви, че страната му не е участвала в никакви действия ...
Украйна: Свалихме 10 от общо 17 руски дрона тази нощ по време на атака
Украинските власти съобщиха днес, че Украинските военни сили са свалили 10 от общо 17 атакуващи дрона, които ...
Председателят на ВАС ще предаде наградата за правосъдие на Кьовеши
Председателят на ВАС ще предаде наградата за правосъдие на Кьовеши 20 400 лв. се събраха от търга ...
Георги Рачев: И декември започна с температури над нормата
До събота ще остане мрачно и влажно, от утре започва и да вали, а в четвъртък ще ...
Засякоха кола да лети с 240 км/ч на Околовръстното на София, шофьорът се измъкна без глоба
Радар за скорост на Столичната община е засякъл автомобил на Околовръстното шосе с 240 км/ч. Това заяви ...
Кайла е сияйна млада дама (СНИМКИ)
Кайла Симънс е бивша волейболистка. Дамата сега е модел. Тя има много фенове в Инстаграм и често ...
Ангел Кунчев: Респираторното заболяване в Китай не е ново и не застрашава Европа
Разпространяващото се респираторно заболяване в Китай не е ново. Това успокои в ефира на Нова телевизия главният ...
Кънчо Стойчев: Около Ваня Григорова може да възникне нещо ново. Има харизма и се държи доста автентично
"Ваня Григорова идва от профсъюзите, което е така да се каже лява дейност и се държи доста ...