Два успешно изпълнени проекта по мярка7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от СВОМР на МИГ – Елхово – Болярово

Публикувано преди 4 месеца  |  Общество

През 2022 г. приключи окончателното изпълнение на дейностите по два проекта, подадени по Стратегията на МИГ – Елхово – Болярово, по мярка 7.2 Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, изпълнявани от община Елхово .

Проектите са насочени към реконструкция на тротоари на ул. “Александър Стамболийски ” в град Елхово и реконструкция и ремонт на три читалищата в община Елхово.

Проектът „Реконструкция на тротоари на ул.“Александър Стамболийски“ в град Елхово“ включва дейности по реконструкция на тротоарите на ул. „Александър Стамболийски“ в частта от кръстовището на ул. „Трети март“ до изход-юг. С изпълнение на проекта се постигна обновяване на тротоарната настилка.

Проектът „Подобряване на състоянието, реконструкция и ремонт на три читалища в община Елхово“ включва дейности по реконструкция и ремонт на читалищата в с. Трънково, с. Гранитово и с. Малък манастир. Чрез изпълнение на проекта се подобриха условията и достъпа на децата и младежите с приоритет, както и на населението от трите села до читалищата, които се използват за културните изяви в селата и са основни културни средища за населението.

С реализацията на проектите се постигна подобряване на инфраструктурата на територията на МИГ – Елхово – Болярово, както и съхраняването и поддържането на социалните, културните и образователните услуги.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: „Европа инвестира в селските райони“, в изпълнение на Споразумение за изпълнение на СВОМР № РД 50-143/21.20.2016 на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“. Отговорността за неговото съдържание е изцяло на МИГ – Елхово – Болярово и по никакъв начин не може да се приема, че съдържанието на списанието отразява официално становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ПРСР.Статията е публикувана на 5 декември 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Бащата на Макс с любопитни думи за Чеко Перес
Йос Верстапен каза доста любопитни думи за Чеко Перес. Изказването на бащата на Макс Верстапен дойде след ... прочетете още »
Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара
Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания ... прочетете още »
48 кандидат-депутати са с досиета към Държавна сигурност
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи ... прочетете още »
Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният ... прочетете още »
Германия: Путин трябва да бъде арестуван
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението на Международния наказателен съд да издаде заповед ... прочетете още »
За фронта! Финландия одобри 14-и пакет с отбранителна помощ за Украйна
Финландският министър на отбраната Анти Кайконен съобщи, че президентът на Финландия Саули Нинистьо току що е одобрил ... прочетете още »
Славена Вътова блести в шармантна рокля (СНИМКИ)
Една от най-големите красавици свързани със спорта Славена Вътова зарадва феновете си в социалните мрежи със снимки, ... прочетете още »
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »