Борците на Елхово отново с медали (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Спорт

Спортен клуб по борба „Стефан Караджа” Елхово си поднесе поредния подарък като спечели един златен, един сребърен и два бронзови медала. Общо шест от момичетата и момчетата на треньора Диан Иванов участваха в международен  турнир в памет на именития бургаски борец Данко Дачев, който се проведе през изминалия уикенд в град Бургас.

Още едно отлично представяне на елховските борци, което ги качи на стълбичката за награждаване.

Балканската ни шампионка Хрисиана Христова триумфира в категория до 39 кг при момичетата като пребори конкуренция от четири съпернички и така стигна до златния медал. Изключително представяне и за Николета Ангелова, която завоюва среброто в категория до 58 кг при момичетата.

При децата, в категория до 35 кг, след нелека борба, с бронз се окичи Атанас Гендов. Вторият бронзов медал спечели Иван Ангелов, който е в групата на кадетите в категория до 92 кг.

Невероятно успешното представяне на участниците от клуб „Стефан Караджа” продължава въпреки оспорваната надпревара. В 12-то издание на състезанието в крайморския град  са участвали над 270 млади състезатели от Турция, Украйна и 20 клуба от България.

Очертава се една изключително успешна състезателна година за клуба по борба и неговите състезатели. Подготовката обаче продължава, тъй като предстои да видим представянето им и на последния турнир, на 10 декември в град Горна Оряховица, в който ще се включат за тази година.

Успех на треньора и всички състезатели!


Статията е публикувана на 5 декември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА