Сребърен медал от турнира по борба в Горна Оряховица (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Спорт

Спортен клуб по борба „Стефан Караджа” град Елхово взе участие в състезание посветено на 149-ата годишнина от рождението на най-великия български борец Никола Петров в град Горна Оряховица.

В турнира право да участват имаха деца, родени 2010, 2011 и 2012 г. и това наложи  клуба ни да се яви само с двама състезатели – Дилян Караколев и Наско Гендов, разказва треньора Диан Иванов.

В оспорвана надпревара, сред 147 борци и 23 клуба  от България, Турция и Северна Македония, Дилян Караколев стигна до сребърното отличие в турнира, в категория до 30 кг.,след като във финалната схватка бе туширан от Симеон Великов от столичния „Симеон Щерев – Левски“. Наско загуби битката за медалите, но това му дава мотивация за повече тренировки и бъдещи успехи.

С този турнир СКБ „Стефан Караджа” приключва участията си за тази година. След достойното си представяне и десетки спечелени медали и титли клубът излиза в кратка почивка за коледните и новогодишни празници. Веднага след това състезателите ще възобновят усилените си тренировки.


Статията е публикувана на 12 декември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА