Всички търговци трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март

Публикувано преди 12 години  |  Общество

250 хиляди търговци все още не са свързали касовите си апарати с Националната агенция за приходите. Това съобщиха от приходната агенция. 31 март е последният срок, за да бъде спазено изискването.

Без значение колко са големи оборотите им, щом работят с касов апарат, търговците трябва да ги свържат с НАП. Дребните търговци ще изчакат последния момент, прогнозират производителите на касови апарати и устройства за присъединяване.

По данни на приходната агенция от триста хиляди търговци с касови апарати, към системата вече са се присъединили шестдесет хиляди.

„Всеки данъчен инспектор на НАП има дистанционна връзка от своя лаптоп, например, до всеки един произволно избран касов апарат и би могъл да направи засечка за касовата наличност от един автомобил пред магазина, да получи информация каква е формално отчетената сума и след което да влезе вътре и физически да се убеди дали сумата е тази, или както е по-вероятно, ако става дума за нарушител, не е много по-голяма”, коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Санкцията за търговците, които се са свързали апаратите с агенцията е глоба от 300 до 1000 лева за физически лица, а за юридически – от 3 хиляди до 10 хиляди лева./btv.bg

btv.bg


Статията е публикувана на 3 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА