Възрастна дама от Ямбол изгоря с 8200 лева по позната схема

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

В РУ «Полиция» – Ямбол е постъпило заявление от 82-годишна жителка на града, за това че на 02.01.2012 г. около 21.00 ч. е получила обаждане на домашният си телефон от мъж, представил се за Д-р Димитров. Той я уверил, че дъщеря й се нуждае от спешна операция на счупен крак и трябва да се платят златните пирони. Така въведена в заблуждение, пред дома си, възрастната жена е предала сумата от 8 200 лева на непознато лице, представило се за санитар в болницата. По-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията.

По същото време е направен опит за втора измама. В този случай гражданката се доверила на измамника, приложил й познатата схема. Пътувайки към болницата, да предаде парите, тя споделила проблема си с водача на таксиметровата кола, който веднага позвънил в полицията и измамата била предотвратена.

Напомняме на гражданите, че сценариите са различни и измамниците променят тактиката си ежедневно, затова при всяко подобно обаждане е необходимо: да се свързват със свои близки, за проверка на историята; да не се предотвратяват и да не предприемат плащания чрез други лица; да потърсят помощ и съвет от полицейските служби.


Статията е публикувана на 4 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА