Река Тунджа край Елхово спадна до 325 сантиметра

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Публикувано в 08:28 на 11 януари
При направените последните замервания река Тунджа вчера към 16:00 часа нивото започна да спада макар и само с 2 сантиметра. Новите замервания от тази сутрин показват, че нивото е спаднало драстично през последните около 15-16 часа. Спада спрямо последните замервания от следобедния ден на 10 януари е с нови 32 сантиметра и към този момент водния стълб на река Тунджа край Елхово е 325 сантиметра. Тенденцията към трайно спадане на реката е в следствие на подобрените метеорологични условия и липсата на нови валежи в страната.

Публикувано в 16:52 на 10 януари
Новите данни от замерването на нивото на река Тунджа в Елхово към 16:00 часа показват, че водата започва бавно своето оттегляне. Речното ниво в Елхово е спаднало с 2 сантиметра през последните четири часа и в момента водния стълб показва 357 сантиметра. Както вече ви бяхме съобщили по-рано частично, някой територии са залети с вода, а именно части около местността „Гьоловете“ край град Елхово, както и част от горските масиви около Елхово. Водата е излязла от своето речно корито и в местността „Касърска чешма”, познат фолклорно в град Елхово като „стария път за Тополовград”. Там няколко десетки декара земеделска земя са под вода.

Снимки от „Касърска чешма“ заснети малко след 17:00 часа на 10 Януари [nggallery id=“297″]

Публикувано в 11:59 на 10 януари
Новите данни от замерването на нивото на река Тунджа малко преди 12:00 часа показва, че увеличението забавя своите темпове, но все пак за последните четири часа е регистрирано ново покачване с още един сантиметър. Последното измерено ниво към този момент на водния стълб показва ниво от 359 сантиметра. Части около местността „Гьоловете“ край град Елхово са вече залети частично, както и част от горските масиви около Елхово. Очаквайте още новини относно нивото на реката по-късно следобед.

Публикувано в 08:44 на 10 януари
Последните данни от нивото на река Тунджа измерени в 8:00 часа тази сутрин в град Елхово показва ново повишение с 8 сантиметра, с което водния стълб достига 358 сантиметра. Специалисти прогнозират, че това може би ще е най-високото водно количество, което ще бъде достигнато на този етап. Очаквайте още информация по-късно през деня.

Публикувано в 20:08 на 9 януари
Последните данни от нивото на река Тунджа измерени малко преди 20:00 часа показват, че нивото на реката се е покачило с нови 10 сантиметра и в този момент водния стълб край Елхово отмерва 350 сантиметра или само 40 сантиметра до достигане на критичните нива от 390 сантиметра. Очаквайте още подробности относно нивото на реката в ранните часове на 10 януари.

Публикувано в 16:42 на 9 януари
За последните четири часа нивото на река Тунджа бележи покачване с нови 10 сантиметра и към 16:00 часа то е 340 сантиметра. До критичните 390 сантиметра остава само половин метър. Река Тунджа е започнала да залива територията зад помпената станция, намираща се в близост до местността „гьоловете“. Вижте кратък фото репортаж заснет малко след 16:00 часа. Очаквайте още информация малко след 20:00 часа.

[nggallery id=“296″]

Публикувано в 12:42 на 9 януари
За последните четири часа нивото на река Тунджа бележи покачване с нови 15 сантиметра и към 12:00 часа водния стълб край Елхово показва 330 сантиметра. До критичните нива на реката остава само около 60 сантиметра. Покачването на реката край Елхово за последните 24 часа е около 130 сантиметра. В най-ниските точки на речното корито реката започва да се разлива. Очакванията в рамките на днешния ден нивото на водата да започне да спада, тъй като още от вчера следобед нивото на река Тунджа край Ямбол бележи спад. Очаквайте още подробности по-късно през деня.

Разлика в нивото на река Тунджа през последните дни през 24 часа от дните 7, 8 и 9 Януари:

Публикувано в 08:40 на 9 януари
Не са добри новините от измерванията на нивото на река Тунджа край Елхово. Водата достигна ниво от 315 сантиметра или за последните близо 12 часа повишението е с 60 сантиметра. До критичните нива на реката остава по-малко от метър. Очаквайте повече подробности по-късно през деня.

Публикувано в 20:08 на 8 януари
За последните четири часа, нивото на река Тунджа край Елхово е добавило нови 15 сантиметра и до този момент достига воден стълб от 255 сантиметра. Увеличението на нивото на водата в речното корито, е забавило своя темп от предходното замерване преди четири часа, когато реката повиши ниво си с близо половин метър. Елхово Нюз ще продължи да Ви информира с актуална информация и утре. За сега обстановката в града е спокойна.

Публикувано в 16:32 на 8 януари
За последните четири часа, нивото на река Тунджа край Елхово е добавило нови сантиметри спрямо замерването преди няколко часа. Височината на водния стълб край Елхово в този момент достига 240 сантиметра, а критичното ниво, на реката е около 390 сантиметра. Припомняме Ви, че то бе достигнато за последно преди 2 години, когато Елхово бе наводнен от придошлите води на реката.

На проведените заседания на кризисния щаб в Елхово бе взето решение нивото непрекъснато да бъде следено и при опасност да започне изграждането на диги. Предупредени бяха всички собствениците на животни, както и хората, живеещи в ниските части на града за потенциална опасност от разлив на реката. На този етап все още е рано за предприемане на крайни мерки, но нивото ще продължава да бъде следено. Хубаво е, че нивото на реката край град Ямбол, към този момент е започнало да спада, което евентуално подсказва, че пикът на покачване на нивото на река Тунджа е може би достигнато. Очаквайте повече още информация след 20:00 часа.

Публикувано в 12:53 на 8 януари
Река Тунджа чувствително повиши нивото си през последното денонощие, но все още е под критичния максимум. Покачването на нивото на реката за последните 24 часа е с около метър, а повишаването на водата ще продължи, поради което има потенциална опасност реката да прилее в най-ниските точки на речното корито.

По последни данни покачването на нивото на реката се дължи на водните количества след язовир Жребчево, а не от самия язовир, както бяхме съобщили вчера. Водните количества са предимно от реките от сливенския балкан: Беленска, Асеновска, Мараш, Мочурица и др. Очаквайте подробности в късния следобед.


Статията е публикувана на 11 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА