Мъж от Елхово задигнал 20 000 лева и златни накити от имот в град Разлог

Публикувано преди 1 година  |  Криминално

Видеокамери са разкрили крадци, които са задигнали над 20 000 лв и златни накити от частен дом в Разлог. Задържаните са направили пълни самопризнания пред съдия! 

Благодарение на бързата реакция на криминалистите от РУ-Разлог и сектор криминален към ОДМВР-Благоевград, кражбата е разкрита с трима участника двама мъже от гр. Разлог и един мъж от гр. Елхово.

В дена на виното и любовта – 14 февруари полицията разобличи двамата разложани Атанас Попадийн и Асен Найденов малкия „Чембер“ за крупния обир в Разлог. При ареста бяха проведени процесуално-следствени действия, като ченгетата направиха обиск на колите и жилищата, които обитават двамата, както и десетки разпити на свидетели, техни приятели.

Видеокамери издадоха приятелите на ограбеното семейство, които пред Съдия в Районен съд Разлог са направили пълни самопризнания, след което бе арестуван и третият участник от гр. Елхово.

Двамата пред разследващите разказали, че имали финансови затруднения и предложили на техен приятел да им изпрати човек, който може да направи кражбата, като те има ли ролята да подадат обект и да бъдат „отцепки“.

Обирджията от гр. Елхово е стар познайник на полицията, той е пристигнал в град Разлог с лек автомобил под наем, който паркирал на автогарата в града. Тримата имали няколко набелязани обекта, но се спрели на дома на техния приятел Димитър Прокопов, който го следили няколко дни преди обира, като имали точна информация по кое време излизат от вкъщи семейството.

След добре събраната информация тримата си разпределили функциите при обира.

В сутрешните часове на 08.02.2023 г., чрез разбиване на входната врата крадецът от Елхово е проникнал в апартамента и е извършил кражба на около 100 гр. златни накити, два ланеца и гривна, както сумите 19 600 лева и 750 евро.

Източник: pirinsko.com


Статията е публикувана на 18 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА