Видео: Трета загуба за Даниел Иванов – Аоияма в Токио

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

В третият ден от новогодишният турнир по сумо в японската столица Токио, Даниел Иванов – Аоияама се изправи срещу японския сумист Точиозан и за съжаление загуби схватката. Точиозан успя да избута елховския сумист от дохито с техниката „йорикири“.

Това бе третата загуба на Даниел от три възможни двубоя. Утре той ще се изправи срещу японския сумист Мьогирю. Любопитен факт е, че Даниел победи Мьогирю в последния си двубой срещу него, на турнира в японския град Фукуока. Тогава в срещата Даниел принуди Мьогирю да загуби равновесие, поради което той докосна с дясната си ръка дьохото, което бе достатъчно за победата на „Синята планина“ от Елхово. Дано това да се повтори и утре. Мьогирю е висок 187 сантиметра и тежи 138 килограма и е с ранг маегашира 5. На последния турнир на императора Мьогирю завърши с положителен баланс от 10 победи и само 5 загуби.

Другият наш български представител в елитното сумо озеки Калоян Махлянов – Котоошу, продължава блестящото си представяне и е вече с три победи и нито една загуба.


Статията е публикувана на 10 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА