ОФК Елхово играе в сряда зонален четвъртфинал от АФЛ срещу Загорец Нова Загора

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

След като отборът на ОФК“Елхово“ победи и третодивизонния ФК“Тунджа-1915″ (Ямбол) с 2:0 през месец Октомври, Елховци спечелиха възможността да са представителя на Ямболска област в следващия етап на турнира за купата на Аматьорската Футболна Лига (АФЛ). ОФК Елхово се включат в елиминациите в Югоизточна България, където ще срещнат отново отбор които се състезава с една дивизия по-горе от тях – Загорец (Нова Загора). Срещата е зонален четвъртфинал на Югоизточна България. Други отбори класирани до този етап са Нефтохимик (Бургаска област), Димитровград (Хасковска област), Ботев (Гълъбово) от Старозагорска област, и Родопа 1927 (от Смолянска област).
Срещата между отбра на ОФК Елхово и – Загорец (Нова Загора) ще се играе в сряда 10 Ноемрви на градския стадион „Стефан Караджа” в Елхово. До момента Загорец се намира на шесто място в „В“ Югоизточна група и има актив от 30 точки (девет победи, три равни и четири загуби), с които актив заема шеста позиция във временното класиране.
Купата на Аматьорската футболна лига е българска футболна награда, за която се организира турнир, основан през 1994 от БФС. В него могат да участват всички желаещи аматьорски футболни клубове, които имат представителни отбори във „В“ АФГ или областните групи. Турнирът за Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща. Ако резултатът остане равен след края на редовното време, продължения не се играят и се пристъпва директно към изпълнение на 11-метрови наказателни удари.
Турнирът се провежда в три етапа – областни квалификации през септември и октомври през които ОФК Елхово вече премина, квалификационни срещи с участието на областните първенци между ноември и март, и полуфинали и финал през април и май. Мачовете от последния етап се играят на неутрален терен, а през последните няколко години стана традиция финалът да се играе в София.
При победа Елховци ще играят на полу-финал за Югоизточна България срещу победителите от срещите Ботев Гълъбово – Нефтохимик, Димитровград – Родопа 1927 Смолян и Вихър (Белозем) – Марица (Пловдив).


Статията е публикувана на 8 ноември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА