Още едно дете настанено в приемно семейство в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Вчера следобед в ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) в град Елхово бе настанено в приемно семейство второ дете от проекта. Малката Катя Минкова е настанена в приемното семейство от град Елхово, което ще се грижи за нея. Любопитен факт е, че всъщност това е второто семейство, в което се настанява дете от проекта Център за настаняване от семеен тип.

Преди около почти шест месеца друго приемно семейство отново от град Елхово приеха да поемат грижите за друго момиченце, която също носи името Катя. Новото настанен дете в приемното семейство, ще продължава да посещава същото учебно заведение, както и до този момент и реално промяната при нея няма да е голяма, освен факта, че ще живее при приемни родители.

Центърът за настаняване от семеен тип е една чудесна възможност за децата, които са без родители, да имат възможността за равен старт в живота, както и за по-лесна интеграция в обществото. Те получават възможност да ходят на училище, както всички други деца, както и грижа, която наподобява до голяма степен семейната среда и различаваща се многократно от „услугите”, които получават такива деца в по-големите домове от „затворен тип”.

Дейностите предвидени по проект в ЦНСТ приключват в края на месец февруари тази година. На последното заседание на Общински съвет Елхово бе взето решение дейността на „Център за настаняване от семеен тип” (ЦНСТ) в град Елхово, да бъде делегирана от държавата, след приключване на проекта считано от 1 март 2012 година. Тогава общинската съветничка Нели Никова изрази благодарност към екипа на ЦНСТ, както и за това, че служителите на тази услуга вършат съвестно поетите ангажименти.

След извеждането на малката Катя в ЦНСТ са настанени общо седем деца, като в рамките на следващите шест месеца, ще бъде настанено ново дете, с което максималния капацитет на центъра ще бъде запълнен.[nggallery id=“300″]


Статията е публикувана на 13 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА