Николай Димитров дебютира с бронзов медал при мъжете в свободната борба

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Състезателят на елховския клуб по борба Стефан Караджа – Николай Димитров завоюва бронзов медал в категория 84 килограма на първенство по свободна борба при мъжете, което завърши в тренировъчната зала „Арена Армеец“ на 14 януари в София. Николай допусна само една загуба в полу-финалната среща срещу победителя в категорията и носител на приза най-техничен състезател на турнира Иван Деливерски от спортен клуб Локомотив Пловдив. Сребърен медал в тази категория спечели състезателя на спортен клуб Левски Милан Благоев.

През изминалата година Николай бе победител в категория до 84 кг на държавното лично първенство по свободна борба за юноши, което се проведе в столицата през февруари, а сега той доказа своята класа и при мъжете. Любопитен факт е, че конкуренцията на този етап е огромна, тъй като всички състезатели се готвят за предстоящият турнир Дан Колов, който ще се проведе в началото на на следващия месец, както и първенството за квотите за предстоящите олимпийски игри в Лондон през лятото.

След успешното представяне към Николай Димитров има интерес от Литекс и Славия. Интерес към Николай има и от немски мениджъри. На този етап Николай попада в разширения състав на националния отбор, но трябва да се има в предвид, че категорията, в която той се състезава е и олимпийския шампион при мъжете Михаил Ганев.

Общо осем бяха представителите на елховския клуб по борба Стефан Караджа на този турнир. Пейо Пеев и Жорж Христов в категория 55 килограма, Иван Гендов, Атанас Атанасов Павел Калчев и Станимир Атанасов в категория 96 килограма и Паскал Караников в категория 120 килограма.

Следващата седмица предстои турнир за жените и децата, в който елховския клуб по борба Стефан Караджа също ще вземе участие. През изминалата 2011 година елховския клуб заема 16 позиция от всички 47 клуба в страна, която е отново доказателство за развитието на борбата в град Елхово.

Ръководството на клубът по борба Стефан Караджа, изказват своите благодарности и към ръководството на община Елхово за указаната помощ при организирането и обезпечаването на състезателите с транспорт до София, където се проведе състезанието.

Снимка: Официален сайт на Българската федерация по борба


Статията е публикувана на 16 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА