Стартира подготовката за „Кукерландия” в Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Стартира подготовката за маскарадния фестивал „Кукерландия“ – Ямбол 2012 година. Изготвен е статутът на фестивала, като вече се разпращат покани до над 100 населени места от различни краища на България.

„Кукерландия – Ямбол 2012 година ще се състои в периода 24 – 26 февруари. Организатори са община Ямбол и община „Тунджа“.

В дефилето на маскарадните групи ще се включат български и чуждестранни формации, като само българските групи участват в конкурсната програма. Състезателното дефиле, както е по традиция, ще се проведе в съботата – на 25 февруари, в площадното пространство пред община Ямбол.

Групите ще представят специфичната за региона си традиция на маскарадните игри. Критериите за оценка са традиционност на представяния обичай, автентично облекло на участниците в групата, артистичност на изпълнението, както и степен на осъвременяване и импровизации, и близостта им до местната традиция.

Участниците са разделени в две възрастови категории – до 14 г. и над 14 годишна възраст като и двете са разделени на кукерски или сурвакарски и други маскарадни групи.

Статутът на тазгодишното издание е публикуван на сайта на общината www.yambol.bg.

За допълнителна информация, телефони: Община Ямбол – 046/681 404; Община Тунджа – 046/684 225


Статията е публикувана на 16 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА