Спряха шофьор от село Бояново, натъпкал седем телета в багажника на колата си

Публикувано преди 1 година  |  Криминално

Шофьор, превозващ седем телета в задната част на автомобила си беше спрян при полицейска акция в Сливен за нарушители на пътя. Униформените спират лек автомобил Opel Zafira, защото виждат дете на предната седалка до шофьора. Отзад откриват необичаен товар – седем малки телета, едно върху друго, полузадушени. Пред униформените шофьорът споделя, че животните са взети за „дамазлък“. Той пътувал от Велико Търново за село Бояново.

Проверка на документите показва, че шофьорът е от село Бояново, община Елхово. Версията е, че имал уговорен транспорт за животните, но сделката се провалила.

Патрулите сигнализират Областната дирекция по храните. След минути идват двама служители, които установяват нехуманно отношение към животните превозвани, чрез средство, което не е предназначено за превоз на животни.

Ветеринарите тепърва ще проверяват дали мъжът има регистриран животновъден обект за отглеждане животните и дали същите не са крадени.

След проверка шофьорът е освободен. Ветеринарните власти тепърва ще уточняват за какво точно да го санкционират – за нехуманно отношение към животните, за нерегламентирания превоз или има и други нарушения.

От полицията потвърдиха, че ще има акт и за 12-годишното дете, което се е возело на предната седалка.

Източник: btvnovinite.bg


Статията е публикувана на 28 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА