Представители на професионалните училища от община Елхово присъстваха на работна среща относно държавният план прием

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Проектният вариант за държавен план-прием за учебната 2012-2013 г. бе тема на работната среща с директори на професионални училища в Областна администрация – Ямбол. Тя бе водена от заместник областният управител Нели Кадиева, с участието на заместник областният управител Димитър Иванов и началникът на Регионален инспекторат по образованието Татяна Петрова.

На срещата присъстваха и представители от община Елхово, а именно директорите на учебните заведения инж. Христо Петев – ПГ „Стефан Караджа” – Елхово, Снежана Връцова – ПУИ „Н.Й. Вапцаров” – Елхово и Димчо Георгиев – ПГМСС „Ернесто Че Гевара” – село Бояново.

Срещата е израз на ангажимента на областния управител за координиране на политиките в сферата на образованието, за гарантиране на качествен образователен продукт и пълноценна реализация на младите хора на пазара на труда.

За учебната 2012/2013 г. директорите на училища са планирали проекто-прием на 24 паралелки след седми клас и 22 паралелки след осми клас. Предвидено е разкриване на три нови специалности: технолог по биогорива, инструктор по фитнес и агроеколог.

В резултат на въведената от областният управител Таня Димитрова практика на поредица от срещи между образователните институции, работодателски организации и бизнеса, предложенията на директорите тази година бяха реалистични и съобразени със социално- икономическото и демографското състояние в областта.

Предложените нови специалности са иновативни, интересни и съответстващи на икономическата реалност. За втора поредна година е разработено балансирано предложение за план-прием в професионалните гимназии за 2012/2013 г. в област Ямбол.

Държавният план–прием в професионалните гимназии в област Ямбол подлежи на съгласуване от Комисията на заетост към Областният съвет за развитие на следващото и заседание.


Статията е публикувана на 19 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА