Проведено бе обществено обсъждане за паркинг на Лот 4 на АМ Тракия

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 19 януари (четвъртък) от 10.30 часа в сградата на кметството на с.Кабиле, община Тунджа, се проведе обществено обсъждане на подробен устройствен план – парцеларен план за обект : Автомагистрала „Тракия” „Оризово – Бургас” , участък : Лот 4 „Ямбол- Карнобат” от км 276+200 до км 325+280, подобект „Паркинг при км 282+000”.

На общественото обсъждане, организирано от Агенция „Пътна инфраструктура”, присъстваха представители на Сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР, Община Тунджа, Регионален исторически музей – Ямбол, жители на село Кабиле, журналисти.

Директорът на ОПУ – Ямбол инж.Галин Костов представи парцеларния план за обекта. Представителите на различните институции изразиха своите мнения.

Повишаване на туристическия поток след осигурения достъп до Националния археологически резерват(НАР) „Кабиле” чрез автомагистрала Тракия е очакваният резултат за директора на музея – Стефан Бакърджиев. „НАР – Кабиле е единственият археологически обект в България, който има собствен достъп до автомагистрала и възможност за пряк видим контакт, тъй като осовата линия на АМ „Тракия” минава на 830 метра от входа на музея в Кабиле”, уточни Бакърджиев.

Кметът на село Кабиле Георги Динев заяви, че жителите на населеното място са доволни от изграждането на паркинга, тъй като това ще осигури достъп на хората от Кабиле до магистралата и ще доведе туристи и в селото.

Към момента са в ход отчуждителните процедури и предстои плащане на частните собственици на имоти.
Не бяха изказани становища против.


Статията е публикувана на 19 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА