Онлайн урок по предприемачество в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ (+снимки)

1 март 2023 11:40  |  Образование

На 23 февруари учениците от 8Б клас с профил „Предприемачески“, заедно със своя преподавател и класен ръководител Миглена Арабаджиева, имаха изключителната възможност и удоволствие да се запознаят с професионалната история на социалния предприемач Красимира Хаджииванова.

Тя  е една от двете създателки на популярния онлайн проект „Майко Мила!“, както и на  платформата ОлеМале – истинско социално предприятие и кауза за подкрепа на майки на деца с увреждания.

В онлайн часа по предприемачество г-жа Хаджииванова разказа на осмокласниците за дейността, свързана с участието ѝ в различни онлайн медийни групи, за работата ѝ като блогър, за отскорошната ангажираност и със стендъп изяви във формацията „Три жени на микрофона“.

Учениците се почувстваха специални и заради факта, че разказаната от социалния предприемач видео история (Какво е да си предприемач, как се е зародила идеята, какво точно прави, как го прави, как изглежда работният ѝ ден…) беше записана специално за тях. От 1 лице, те научиха за предизвикателствата по пътя към успеха, за формирането на екипи и за необходимите качества и умения, за да създадеш и развиеш успешен бизнес.

Учебният час се реализира с любезното съдействие на организацията с нестопанска цел „Предприемачи в клас“.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО