Баба Марта посети децата от ДГ “Невен“ (+снимки)

1 март 2023 14:10  |  Образование

Празникът на Баба Марта е символ на пролетта и по традиция носи пожелание за здраве и плодородие през годината. Всяка година на 1 март българите си подаряват мартеници – преплетени бели и червени конци – за здраве и щастие. Поздравяват се с думите „Честита Баба Марта“. Според традицията, мартеница се носи до пристигането на щъркелите или лястовичките. Тогава мартеничките се свалят и се връзват на цъфнало плодно дърво, за да даде много плодове.

В детска градина „Невен“ месец март е един от най – вълнуващите месеци през годината. С настъпването си той носи красота, благопожелания и надежда за ново начало. Природата се подготвя за нов живот. На 1 март децата с нетърпение очакват да подарят и получат мартеничка. Всички с гордост показват окичените си ръчички, на които греят пъстроцветни мъниста и плетеници от бели и червени конци.

По традиция, всяка година Баба Марта посещава децата от детска градина „Невен“. Тя си има и помощници – Мартенко и Мартенка. В празничната сутрин те посрещат децата, родителите и служителите и ги закичват с мартенички за здраве. И тази година Баба Марта отправи благопожелания към всички деца и служители в детската градина, гостувайки във всяка група. Тя беше посрещана с много песни, танци и тематични стихотворения, които създаваха настроение и радост за всички в празничния ден.

И така с много вълнение и цвят, ние екипа на детска градина „Невен“ приветствахме зараждащият се  нов живот в лицето на настъпващата Пролет. Нека си пожелаем – Честита баба Марта, с надежда Пролетта отново да стопля с обич сърцата ни и с красотата си да озарява лицата ни!

 Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО