Баба Марта посети децата от ДГ “Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

Празникът на Баба Марта е символ на пролетта и по традиция носи пожелание за здраве и плодородие през годината. Всяка година на 1 март българите си подаряват мартеници – преплетени бели и червени конци – за здраве и щастие. Поздравяват се с думите „Честита Баба Марта“. Според традицията, мартеница се носи до пристигането на щъркелите или лястовичките. Тогава мартеничките се свалят и се връзват на цъфнало плодно дърво, за да даде много плодове.

В детска градина „Невен“ месец март е един от най – вълнуващите месеци през годината. С настъпването си той носи красота, благопожелания и надежда за ново начало. Природата се подготвя за нов живот. На 1 март децата с нетърпение очакват да подарят и получат мартеничка. Всички с гордост показват окичените си ръчички, на които греят пъстроцветни мъниста и плетеници от бели и червени конци.

По традиция, всяка година Баба Марта посещава децата от детска градина „Невен“. Тя си има и помощници – Мартенко и Мартенка. В празничната сутрин те посрещат децата, родителите и служителите и ги закичват с мартенички за здраве. И тази година Баба Марта отправи благопожелания към всички деца и служители в детската градина, гостувайки във всяка група. Тя беше посрещана с много песни, танци и тематични стихотворения, които създаваха настроение и радост за всички в празничния ден.

И така с много вълнение и цвят, ние екипа на детска градина „Невен“ приветствахме зараждащият се  нов живот в лицето на настъпващата Пролет. Нека си пожелаем – Честита баба Марта, с надежда Пролетта отново да стопля с обич сърцата ни и с красотата си да озарява лицата ни!

 Статията е публикувана на 1 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Драгомир Стойнев: ГЕРБ и ПП не искат редовно правителство
„Не съм убеден, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ искат редовно правителство. Тях повече ги устройва хаоса“. Това ... прочетете още »
Глас народен! Одобрението за Джо Байдън се доближи до минимума, сочи проучване зад Океана
Одобрението за президента Джо Байдън бележи лек спад в сравнение с равнището от предишния месец, но е ... прочетете още »
Албания атакува остро Великобритания: Това е позор!
Албанският министър-председател Еди Рама остро упрекна британския министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман за коментарите ѝ относно ... прочетете още »
Бащата на Макс с любопитни думи за Чеко Перес
Йос Верстапен каза доста любопитни думи за Чеко Перес. Изказването на бащата на Макс Верстапен дойде след ... прочетете още »
Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара
Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания ... прочетете още »
48 кандидат-депутати са с досиета към Държавна сигурност
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи ... прочетете още »
Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният ... прочетете още »
Германия: Путин трябва да бъде арестуван
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението на Международния наказателен съд да издаде заповед ... прочетете още »