ОФК Елхово победи в зонален четвъртфинал от АФЛ „Загорец” Нова Загора

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

ОФК Елхово победи още един отбор от „В” Югоизточна група. След победата преди две седмици над отбора на ФК”Тунджа-1915″ (Ямбол), сега те надиграха и „Загорец” Нова Загора в драматичен мач на градския стадион в гр. Елхово, които се игра днес от 14:00 часа.
Срещата се проведе при силен вятър, но топло време за месец Ноември, пред около 200 души. В този мач определено и вятъра изигра своята важна роля. През първото полувреме играчите на Нова Загора нападаха по посоката вятъра. Определено гостите имаха по-голям превес през първите тридесет минути на срещата. Домакините от Елхово трудно изнасяха топката, но и вятъра бе и против тях. Логично след игра почти в полето на ОФК Елхово, гостите от Нова Загора поведоха в резултата с гол в 27-та минута. След добра атака по дясното крило, футболист от Загорец центрира ниско по тревата и от около 1-2м от врата не бе никак трудно да засекат топката и да я изпратят в мрежата на ОФК Елхово за 0:1. След този гол домакините се активизираха и до края на срещата положенята се редуваха вече и пред двете врати. През 34-та минута след центриране имаха възможност да изравнят резултата, но те пропуснаха. Гостите от Нова Загора, имаха още една възможност да удвоят резултата в тяхна полза през 39-та минута, но силен шут около 30 метра бе избит от вратаря на ОФК Елхово, последва веднага и центриране но Загорец Нова Загора не съумяха да отбележат гол. В ответната атака  домакините от Елхово изведоха с пас от дълбочина техен нападател, но той стреля малко над врата на гостите. Към края на полувремето футболист от ОФК Елхово, бе изведен на добра стрелкова позиция в наказателното поле но удара му бе слаб и неточен, все пак футболист от Елхово се опита да довкара неточния удар но и той не успя да достигне топката. Така футболистите се прибраха в съблекалните при 0:1 за Загорец Нова Загора.

Второ полувреме наблюдаваха и кмета на град Елхово г-н Петър Киров в компанията на заместник-областният управител г-н Димитър Иванов. ОФК Елхово започнаха по-активно след почивката и още през 50-та минута имаха възможност за гол, но те пропуснаха. В 52-та минута бе изведен футболист от Елхово на добра стрелкова позиция, но вратаря на Загорец парира добре удара, но след последвалото центриране резултата бе изравнен 1:1. В 57-та минута след атака по крилото елховци пропуснаха своя шанс да обърнат развоя на събитията и след не много силен удар топката премина в страни от вратата на Загорец. Последваха още възможности за гол през 69-та и 72-та минути на срещата отново пред вратата на Загорец нова Загора. В 77-та минута последва силен шут от около 25-30 метра към вратата на Загорец, но вратаря им парира удара, към топката се затича футболист от Елхово, но той бе спънат и съдията посочи бялата точка. В 78-та минута Елхово поведе с гол от дузпа за 2:1. След този гол домакините, нормално и заиграха по бавно с цел да задържат резултата. Малко преди края на срещата Загорец Нова Загора имаха възможност да изравнят резултата и да докарат срещата до изпълнение на дузпи, но за наша радост те не съумяха да отбележат гол. След атака по крилото те намериха с точен пас футболист от техния отбор, които не успя да си нагласи топката навреме и последва реакция на защитник от Елхово.


Така отбора на Елхово постигна трудно, но заслужено победата с 2:1 над играещия отбор от трета девизия „Загорец” Нова Загора. След този мач нашите футболисти ще чакат, победителя от четвърт финала играл се днес по същото време: Ботев Гълъбово – Нефтохимик Бургас.


Статията е публикувана на 10 ноември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА