Обзор на изминалото четвърто редовно заседание на ОбС-Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Днес от 9.00 часа започна четвъртото редовно заседание на ОбС-Елхово. Поканата на свиканото редовно заседание включваше 28 точки. Заседанието започна при кворум от 17-съветника.

Общинските съветници приеха Наредба № 17 за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Елхово, като избраха общинските съветници Николай Тончев и Стоян Овчаров за представители в Общинската експертна комисия по въпросите на спорта.

Общинските съветници отхвърлиха внесената докладна записка за промяна правилника за организацията и дейността на ОбС гр.Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Основната промяна се изразяваше в това, да се даде възможност двама общински съветници да образуват група, вместо приетите в правилника пет.

Вносителят г-н Киров – кмет на община Елхово, представи програма за управление през мандат 2011-2015г., в която заложените приоритети са създаване на условия за развитие на икономиката на общината; изграждане на нова и подобряване на съществуващата инфраструктура; оптимизиране работата на общинска администрация и подкрепа за развитие на гражданското общество; опазване на околната среда; подпомагане дейностите по здравеопазване в общината; социални дейности; образование; спорт и туризъм;младежки дейности и култура. Общинските съветници приеха представената им Стратегия за управление и разпореждане на общинската собственост през текущият мандат.

Приета бе и Годишната програма за развитие на читалищната дейност през 2012г. в община Елхово, в която са заложени и културните дейности на единадесетте читалища.

Утвърдена бе общата численост и структурата на персонала на общинска администрация. Промените бяха наложени съгласно постановление № 161 от 14 юни 2011г., обнародвано в ДВ бр.47 от 21 юни 2011г., което задължава кметовете на общини да предложат на общинските съвети общата численост и структурата на съответната общинска администрация и да утвърдят необходимите промени в устройствените правилници на съответната общинска администрация.

Бе представен отчет на дейността на общинска администрация по изпълнение решенията на Общински съвет-Елхово за периода юни-декември 2011 г.

Общинските съветници приеха предложените от вносителя Петър Киров, предложения за кандидатстване на община Елхово с три нови проекта, а именно нов център за настаняване от семеен тип, строително монтажни работи с енергоспестяващ ефект на ОДЗ Невен по проект Красива България, както и изграждането на нова спортна площадка в град Елхово, която отново е по проект Красива България.

С 14 гласа за, общинските съветници приеха Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово за 2012 година. С решение на общински съвет Елхово от днес, бе променен финансиращия орган на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство с. Бояново от бюджет на Министерството на земеделието и храните към бюджета на община Елхово, считано от 01.04.2012 година.
Общинските съветници дадоха единодушно принципното си съгласие община Елхово да придобие Военен полигон намиращ се в гр. Елхово и представляващ терен с площ 155 515 кв. м. заедно с построените в него сгради, както и Зеленчукова градина намираща се в гр.Елхово местност Долен герен в близост до р. Тунджа с площ от 22 дка заедно с построената масивна едноетажна сграда, които към този момент са държавна собственост с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната.

Бяха разгледани няколко докладни записки с разпореждане на имоти общинска собственост за отдаване под наем.

По предложение на Председателя на ОбС-Елхово Николай Тончев, бе решено да се създаде обществен съвет като орган осъществяващ обществен контрол и подпомагащ дейностите по социалното подпомагане в състав: инж. Христо Петров Петев – общински съветник при ОбС-Елхово, д-р Коста Андреев Илчев – общински съветник при ОбС-Елхово, Мариана Милева–ръководител служба „Социални дейности”, Събка Никова – ВрИД Директор на дирекция “Бюро по труда” гр. Елхово, 5.Вела Попова – църковно настоятелство на храм „Св.Димитрий” гр. Елхово, Михо Стоянов Михов – председател на УС на Общински клуб на хората с увреждания-Елхово и Нела Павлова–Евангелска петдесятна църква 1- Елхово. За председател бе избран инж. Христо Петев, а за зам. председател д-р Коста Илчев.

Бе разгледана докладна записка относно изплащане разходите на ежедневно пътуващите ученици над 16 годишна възраст през 2012г. Не разискванията по докладната, бе отчето, че услугата се приема много добре предвид разчетите от изминалата 2011 година, с които се подпомагат пътуващи ученици от Гимназия „Св. Климент Охридски”, Професионална Гимназия „Стефан Караджа” и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство с. Бояново.

В края на заседанието бяха приети критериите за отпускане на еднократна финансова помощ и награждаване на жители на община Елхово.


Статията е публикувана на 26 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА