Информация за пътната обстановка към 16.30 часа на 27 януари

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Опашки от по километър са се образували от двете страни на граничен пункт Лесово на българо-турската граница. Служителите очакват да бъде вдигната забраната за движение на тирове над 10 тона и веднага ще започне да бъдат пропускани, увериха от пункта.

Леките автомобили и автобусите се пропускат, но днес няма много желаещи да пътуват до Южната ни съседка. Всички пътища на територията на Ямболска област са проходими при зимни условия.

Около 80 тира ще останат тази нощ от двете страни на граничен пункт Лесово на българо-турската граница. Опашките са от по километър, съобщи зам-областният управител на Ямбол Димитър Иванов. Камионите остават на пункта, тъй като основните старопланински проходи са затворени. Леките автомобили и автобусите се пропускат без ограничения. Имало е идея да бъдат пуснати до паркингите на Зимница и Тенево, но са се отказали защото няма вода и тоалетни.

Температурата към този час е (- 4) градуса. Заради умерения северен вятър усещането е за по-студено време. Видимостта е нормална.

Пътните настилки са частично заснежени, на места мокри, а по високите и по-усойни места и със заледявания. Почистват се и опесъчават.

И към момента продължава работата си пътнопочистващата техника. Почистват се и опесъчават пътните настилки по цялата републиканска пътна мрежа на територията на област Ямбол.

51 пътнопочистващи машини са работили по РПМ през изминалото денонощие. Изразходвани са 270 тона пясък и 60 т сол.

Остава в сила забраната за движението по републиканската пътна мрежа на всички видове тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона. Ограничението ще е в сила до подобряване на атмосферните условия.

ОПУ-Ямбол призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя, както и да спазват въведените ограничения.

Дежурните екипи на ОПУ-Ямбол и пътнопочистващата фирма продължават своето дежурство във връзка с поддържане на републиканската пътна мрежа в област Ямбол.


Статията е публикувана на 27 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА