ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Над 65 хиляди души са поискали услуга в Офиса на НАП в Ямбол през 2011 година

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Над 65 хиляди души са поискали услуга в Офиса на НАП в Ямбол през 2011 година. Най-често офиса на приходната администрация е посещаван за подаване на осигурителни декларации- повече от 26 хиляди за годината. Консултации и справки за здравно осигурителния си статус са извършили 11 хиляди човека. Такава информация може да получите безплатно както на гишетата, така и от информационния терминал, който е инсталиран в салона за обслужване на граждани на улица „Кабиле” № 1.

От началото на годината са приети повече от 15 хиляди декларации на гише. За издаване и връчване на видове удостоверения офисът на НАП в Ямбол е посетен от 7 хиляди клиенти, а регистрация, промени и уведомления за трудови договори са извършени от 6 хиляди души. Над 9 хиляди са издадените и връчени удостоверения и копия на документи. Данните са извлечени от софтуера на системата за управление на опашките, която функционира в ямболската дирекция от февруари 2009 година. Заявката за обслужване включва натискането на съответен за желаната услуга бутон, в резултат на което клиентът получава билет с пореден номер, вид услуга, средно време за изчакване и брой чакащи за същата услуга.

Средното време, в което служителите на НАП- Ямбол са обслужвали един клиент е 6 минути и 6 секунди. Въпреки това от приходната администрация в Ямбол съветват да ползвате електронните услуги на агенцията, достъпни в сайта на НАП www.nap.bg. Те са удобни, също са безплатни, достъпни са 24 часа в денонощието, като единствено условие за подаване на декларации и плащане онлайн е наличието на електронен подпис.

Най- новата услуга – издаване на персонален идентификационен код дава възможност без да имате електронен подпис да получите информацията, която ви интересува за дохода върху който ви осигуряват, данните от Фонд „Допълнително задължително пенсионно осигуряване”, декларираните пред НАП трудови договори и други. За да притежавате своя 12 цифров ПИК достатъчно е да подадете заявление по образец и да го получите лично на гишето в Офиса на НАП по постоянен адрес. С ПИК не могат да се подават декларации, уточняват от НАП- Ямбол.


Статията е публикувана на 31 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА