Създаде се каталог с най-интересните селскостопански дейности в Област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Каталога се изготви по проект „Устойчиво развитие на селското стопанство чрез увеличаване на капацитета и създаване на инструменти за подкрепа на бизнеса” финансиран по програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция, който се изпълнява от „Бизнес Център Елхово” в партньорство с „Областната Комисия по Ориза”, в град Ипсала, Р Турция.

В него са включени добри практики на 15 български и 15 турски фермери, като са описани тайните, които правят фермите им успешни, организацията на фермата и бизнеса им, процеса на производството, подбора на културите или животните за отглеждане, както прилаганите методи и др.

Освен каталога, по проекта се разработиха и доклад за състоянието на селското стопанство в област Ямбол, както и наръчник с препоръки за отглеждане на нови, перспективни селскостопански култури или животни.

През следващите месеци, „Бизнес Център Елхово” ще организира среща в град Ямбол, на която ще бъдат представени трите документа, както и обзор на целия проект.

Обща цел на проект е: Подпомагане развитието на устойчиво селско стопанство в региона на Ипсала и Ямбол чрез повишаване на капацитета на фермерите и на подкрепящите бизнес организации.

Специфични цели по проекта са:
– Повишаване знанията на фермерите относно добрите практики и състоянието на селското стопанство в другата страна. Отваряне на нови възможности за създаване на бизнес контакти и партньорства.
– Повишаване на капацитета на фермерите чрез обогатяване на техните знания и умения с по-добър достъп до информация и земеделска експертиза за нови нетрадиционни култури и животни, добри практики, специализирани обучения, инструменти за бизнес подкрепа и други.
– Да повиши капацитета на партньорите като организации предоставящи подкрепа на бизнеса, чрез увеличаване възможностите за консултиране, оборудването им с нови инструменти за бизнес подкрепа и разработки.


Статията е публикувана на 31 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА