ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Двама мъже са заподозрени в грабежа на бензиностанцията в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Задържани са извършителите на въоръжен грабеж на бензиностанция в Елхово. Двама остават в ареста с прокурорска мярка от 72 часа.

На 24.01.2012 г. около 23.30 ч. в град Елхово, в бензиностанция, находяща се в индустриалния район е извършен въоръжен грабеж. Тогава в обекта влизат двама мъже, с черни дрехи и маски на главите. Единият възпроизвел два изстрел във въздуха с газов пистолет, заплашили служителя в бензиностанцията и отнели оборотни пари, след което се оттеглили в неизвестна посока.

След получаване на сигнала са планирани и проведени множество оператино-издирвателни мероприятия, в резултат на които служителите от РУ “Полиция” – Елхово и криминалистите от ОДМВР – Ямбол попадат на следите на нападатилите. Установено е, че въоръжения грабеж е извършен от престъпна група, състояща се от трима мъже, жители на Бургаска област. В следствие на отлично взаимодействие и координация на ямболските полицаи и колегите им ОД МВР – Бургас са задържани криминално проявените и осъждани – А.Ф. / 27 г./ от Бургас и Д.С. /23 г./ Р.Д. /24 г./ от село Дебелт. Двама от тях съвместно с друго криминално проявено лице са извършили 14 въоръжени грабежа на магазини и на бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие, есента на 2010 година /делото е в съдебна фаза/.

В хода на настоящето разследването са проведени множество процесуално- следствени действия /иззети са веществини доказателства, проведени са разпити и др./. Като обвиняеми за извършеното престъпление /по чл. 198, ал. 1, вр. чл.20 ал.2 от НК/ са привлечени Д.С. и А.Ф. Те остават в ареста с прокурорсдка мярка от 72 часа. Предстои да им бъде взета постоянна марка “Задържане под стража”.

Работата по пълното документиране на престъпната дейност на лицата продължава под прякото наблюдение на Районна прокуратура – Елхово.


Статията е публикувана на 1 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА