ОФК Елхово среща Нефтохимик Бургас в полуфинал на Югоизточната зона за АФЛ

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

Нефтохимик (Бургас) продължава напред в турнира за Купата на аматьорската лига, след като на четвъртфинал в Югоизточната зона преодоля Ботев (Гълъбово). Редовното време на мача, който се игра на стадиона в Гълъбово, завърши 1:1, но при изпълнението на дузпите бургазлии триумфираха.

Домакините поведоха от статично положение, но десет минути преди края на срещата след добавка Габриел Генчев изравни за Нефтохимик. Въпреки че имаха повече и по-сериозни положения, бургазлии трябваше да благодарят на вратаря си Тодор Йорданов, който спаси две дузпи. От бялата точка пък се разписаха Жулиен Парушев, Диян Лефтеров и Коста Щерев. В друг мач от същия етап на турнира ФК Елхово се наложи с 2:1 над Загорец (Нова Загора) и на полуфинала в Югоизточната зона среща Нефтохимик. Отбора от Бургас се намира на второ място в „В“ Югоизточна футболна група и се намира на 7 точки от Ботев Пловдив, които се намира на първо място и е основен претендент за влизане в „Б“ професионална футболна група.

В друг мач от АФЛ – четвъртфинал на зона Югоизточна Марица Пловдив победи с минималното 1:0 Вихър Белозем при гостуването им в мач от турнира за Аматьорската купа. Марица Пловдив ще се изправи срещу победителя от Димитровград – Родопа 1927 Смолян, които мач се е играл днес от 14:00 часа.

Статията е публикувана на 10 ноември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА