54 990 лични документи са издадени през 2011 г. от ОД МВР – Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

През изтеклата година са издадени 34 087 лични карти, 9 822 паспорта, 11 081 свидетелства за управление на МПС. На 103 трудноподвижни граждани са приети заявления при посещение в домовете им, с мобилна биометрична станция. За активизиране на процеса по подмяна на лични карти и улесняване на гражданите, беше организиран прием на заявления с мобилна станция в села , фирми и учреждения, като са приети 1 202 заявления за лични карти.

Съставените актове за нарушения на “Закона за българските лични документи” са 3 923 броя. Принудителна административна мярка – забрана за напускане на страната е наложена на 122 лица. Преобладаващият брой – 85 са по чл.75 т.3 от ЗБЛД, на лица с постановена присъда “лишаване от свобода”. Поради отпадане на основанието са снетите 569 забрани.

Не са констатирани случаи на издаване на документи с данни на едно лице, а със снимка на друго лице.
През първото тримесечие на 2012 г. предстои да бъдe финализиран процеса на масова подмяна на изтичащи български документи за самоличност, след което се очаква работата по прием на заявления и издаване на документи да е с нормална натовареност. Работата по административно наказателната дейност ще бъде динамична, тъй като към момента 2 093 граждани на Ямболска област са с изтекли лични карти до 31 декември и подлежат на санкция. Други 2110 жители на областта са с изтекла валидност на документите през месец януари тази година и съгласно закона трябва да подадат заявления за подмяна през месец февруари.


Статията е публикувана на 6 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА