Спряно е движението на всички видове тежкотоварни превозни средства над 10 тона

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От 10.30 часа на 7 февруари всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна се затварят за движение на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона. Ограничението е въведено заради усложнената метеорологична обстановка.

Агенция «Пътна инфраструктура» призовава водачите на МПС да не предприемат пътувания с оглед ситуацията. Ако им предстои неотложно пътуване, да се информират предварително за конкретната обстановка на пътя. Всички граждани могат да получават информация за състоянието на РПМ на територията на цялата страна по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция „Пътна инфраструктура” – 0700 130 20, както и от интернет страницата – www.api.government.bg.

Водачите на МПС да предприемат наложителни пътувания само с автомобили, заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.

Дежурни екипи на ОПУ- Ямбол и пътноподдържащата фирма работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия.
Републиканските пътища на територията на област Ямбол са проходими при зимни условия. Няма затворени пътища и пътни участъци. Въведена е забраната за движение на тежкотоварния трафик с тегло над 10 тона. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри и частично обледени. Почистват се и опесъчават. Снегопочистваща техника е включена в обработването на пътните настилки.


Статията е публикувана на 7 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА