В област Ямбол няма скъсани водоеми, стени на язовири или диги, нито реки, които да преливат

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На територията на област Ямбол няма скъсани водоеми, стени на язовири или диги, нито реки, които да преливат и да застрашават населението. Това информира на днешния брифинг в Областна администрация заместник-областният управител и председател на Кризисния щаб Димитър Иванов. Той увери, че потенциално опасните водни обекти в региона се наблюдават от специалисти на „Напоителни системи” ЕАД – клон Ямбол, които са готови да извършат контролирано изпускане при възникване на необходимост.

Обстановката в Ямболски регион е сложна, предвид метрологичните условия, но всички ангажирани институции предприемат нужните действия за осигуряване на нормална среда за гражданите. Към момента в областта духа бурен вятър с пориви от 20 метра в секунда, което представлява скорост от над 70км/ч. и класифицира вятъра като ураганен.

Заради динамичните метеорологични условия съществува опасност от обледяване и снегонавявания. Екипи на пътнопочистващите фирми обработват републиканската пътна мрежа и посипват настилките с пясък. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия. Ежечасно екипи на Областно пътно управление и снегопочистващите фирми следят пътната обстановка край Петолъчката и селата Венец и Лозенец, които са едни от най-критичните участъци в региона. Наблюдава се и път I-7 към ГКПП „Лесово”, към който бе пренасочено движението, след затварянето на ГКПП „Капитан Андреево”.

От 10,30ч. сутринта от Агенция „Пътна инфраструктура” въведоха забрана за движение на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по всички пътища в страната.

„Отправям апел към гражданите да се въздържат от пътуване, освен в крайно належащи случаи, да се съобразяват със ситуацията на пътя и да следват указанията на специализираните органи”, призова заместник-областният управител Димитър Иванов.

По последна информация без ток са 20 населени места в община Тунджа, а селата Златаре и Веселиново са без вода. В община Стралджа без ток са Каменец, Поляна и Саранско, а в община Болярово – Малко Шарково, Воден, Странджа и Крайново. Екипи на EVN работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електропредаването.


Статията е публикувана на 7 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА