Отпада забраната за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона на територията на област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Възстановено е движението на тежкотоварните автомобили с тегло над 10 тона по РПМ на територията на област Ямбол. Ограничението отпада и за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Сливен, Пловдив, Пазарджик, София, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

В сила е забраната за движение на МПС с тегло над 10 тона за останалите области в страната.
Във връзка с отмяната на ограничението се създава нужната организация за поетапно освобождаване на товарния трафик с тегло над 10 тона на територията на страната.

Републиканските пътища на територията на област Ямбол са проходими при зимни условия.
Продължава без прекъсване работата на снегопочистващата техника в района на пътните участъци, затворени за движение на МПС : Път ІІ – 53 по направлението Калчево – Победа –Челник- Тамарино –Войника – граница с ОПУ – Бургас, Път ІІІ – 5308 в посока Калчево – Саранско – Каменец – Стефан Караджово – кръстовище «Кошу дере» и Път ІІІ – 7072 – Чарган – Търнава – Иречеково – Недялско.

Бурният вятър е причина за образуване на снегонавявания не само в тези критични участъци, но и в района на община Болярово.

Пътнопочистващата техника е изведена и работи по почистването и опесъчаването на републиканската пътна мрежа.

ОПУ – Ямбол призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, да спазват въведените ограничения и да не предприемат рискови изпреварвания.


Статията е публикувана на 8 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА