Цигари, авточасти и шапки ментета конфискуваха митничарите на Лесово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

22 400 къса контрабандни цигари, 268 броя авточасти и 430 плетени шапки в тайници на туристически автобус откриха митническите инспектори на Лесово. 5 300 мъжки кожеви колани и 1 950 фалшиви зарядни устройства задържаха митничарите при проверка на турски ТИР.

Автобусът е превозвал 17 пътници и е пътувал по редовна линия от Турция за Румъния. Поради лошите метеорологични условия е бил пренасочен през ГКПП Лесово вчера. При извършената щателна митническа проверка на автобуса по сигнал на Гранична полиция, митничарите откриват два тайника в естествени кухини под стълбите на задната врата и в багажното отделение. От там са иззети 22 400 къса / 1 120 кутии/ контрабандни цигари с марки „Paull Mall” и „Assos Slims”, 430 плетени шапки и 268 броя амортисьори, огледала, мигачи, комплекти фарове и стопове и други авточасти и аксесоари за леки и товарни автомобили. Срещу шофьора на автобуса – 39-годишен турски гражданин с инициали А. Е. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Още две други нарушения са пресечени от митническите служители на Лесово при извършените щателни проверки през последното денонощие. 5 300 броя недекларирани мъжки кожени колани са открити при щателна митническа проверка на ТИР с чуждестранна регистрация, който е пътувал от Турция за Румъния през България. Съставен е акт за митническо нарушение срещу шофьора на камиона- български гражданин с инициали Г. С. От същия камион са иззети и 1 950 броя зарядни устройства за мобилни телефони с марка „LG”, по подозрение за фалшифициране на търговската марка. За случая ще бъде уведомен официалният правопритежател на търговската марка в изпълнение на изискванията на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения.


Статията е публикувана на 8 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА