Помагат с агрегат за село Странджа. 15 селища в Ямболска област са без електричество

Публикувано преди 12 години  |  Общество

15 селища в Ямболска област са без електричество. 10 села в общините Тунджа и Стралджа са без електрозахранване повече от 30 часа. Всички опити на екипите да отстранят авариите засега остават без резултат, заради ураганния на моменти вятър.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка и липсата на електрозахранване в село Странджа, община Болярово, областният управител на Ямбол Таня Димитрова е съдействала за осигуряване на агрегат, който да бъде ползван докато екипите на EVN България работят по отстраняване на авариите на място. По молба на кмета на община Болярово Христо Христов, със съдействието на областния управител, от Военно формирование 26 030 – Безмер ще транспортират до селото агрегат с мощност 30 kW, заедно с двама души екип за обслужване. Агрегатът ще осигурява ток до възстановяване нормалното функциониране на електропреносната система в граничното село. В Странджа живеят 42 души. Те са без ток от вчера.

В община Болярово на пътя Болярово- Средец, до село Голямо Крушево има закъсали няколко автомобила, съобщи кметът на общината Христо Христов. Изпратени са машини да изтеглят колите. Затворен за движение е пътят Калчево-Тамарино- Машини разчистват пътя, но непосредствено след тях се образуват нови преспи и почистването е невъзможно. На граничен пункт Лесово обстановката е спокойна, пропускат се само леки автомобили и автобуси.


Статията е публикувана на 8 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА