ЦДГ Надежда с инициатива за помощ на бедстващите хора в България

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Трагедията в село Бисер и бедстващите райони на България докосна сърцата много съграждани от Елхово. В денят на национален траур целият колектив на ЦДГ Надежда – Елхово пое инициативата да събере дрехи и одеяла за пострадалите в общините Харманли и Свиленград.

„В този студ навън, не ми се ще да се поставяме в тяхното положение, но самата трагедия на тези хора е наистина голяма” споделиха, преподавателите от детското заведение, с които екип на ElhovoNews.info се срещна лично.

Любопитното е, че инициативата на преподавателите е дошла спонтанно, а самата организация е започнала вчера късно следобед. Мария Какърова – директор на ЦДГ Надежда създаде необходимата организация за извозването на всички дрехи, одеяла към дирекция Социално подпомагане в град Елхово, които ще имат грижата да предоставят помощите към Дирекция „Социално подпомагане“ – Харманли и Свиленград. От там помощите ще се разпределят съответно в необходимите бедстващи все още села в региона.

Директорът на Дирекция ”Социално подпомагане” – Елхово, г-жа Станка Събева сподели, че не един и двама са жителите на община Елхово, който се обаждат с желание да помогнат. Собственикът на магазин за дрехи г-жа Поля Василева, също се е присъединила към обявената инициатива с чисто нови дрехи (3 кожуха, яке и панталон). Към инициативата за помощ на пострадалите са се включели и служители на Дирекция ”Социално подпомагане” – Елхово.

Желаещите да предоставят дрехи следва да подбират топли дрехи за сезона и одеяла, които могат да предоставят в Дирекция „Социално подпомагане“ – Елхово Станка Събева – директор; телефон 0478/88050, мобилен 0882 826426, като ще получат приемно-предавателен протокол.

Предоставянето на парични средства може да стане по сметка, открита от Българския червен кръст (БЧК).

По банков път:
Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

Дарение за пострадалите можете да направите чрез SMS на кратък номер 1255 (1,20 лева с ДДС). 


Статията е публикувана на 8 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА