Областният Управител на Ямбол посети селищата останали без електрозахранване

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка и липсата на електрозахранване в 5 населени места на територията на общините Тунджа и Стралджа, Областният управител на Ямбол Таня Димитрова съвместно с Константин Величков член на Управителния съвет на ЕВН – България и ръководителите на КЕЦ – Ямбол Апостол Калев и Желязко Андонов на КЕЦ – Елхово се запознаха на място със ситуацията. След направения оглед на участъка от с. Калчево до с. Каменец се установиха на място щетите от силния вятър.

В участъка между с. Калчево и с. Каменец има множество скъсани проводници, счупени конзоли, паднали 8 електрически бетонни стълба и един стоманен. В момента на местата работят екипи на областно пътно управление – Ямбол, които с необходимата специализирана техника разчистват пътя Калчево – Победа – Челник – Тамарино – Войника, за да могат групите на ЕВН да възстановят електрозахранването на селищата в района. Два от падналите стълбове се намират след с. Саранско посока с. Тамарино, а другите 6 са в участъка между с. Саранско и с. Каменец. Паднал е и един стоманен стълб, който захранва с електричество с. Каменец.

Електрозахранването на с. Калчево, с. Победа и с. Челник е възстановено. Екипите на ЕВН в момента работят и в останалите населени места с необходимата техника за възстановяване на засегнатите участъци. Константин Величков увери Областния управител, че до края на деня се очаква да бъде възстановено електрозахранването и в селата Тамарино, Каменец и Войника.

Обиколката с представители на ЕВН – България е продължение от вчерашните срещи на Областния управител в селата без електричество.[nggallery id=“316″]


Статията е публикувана на 9 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА