ОФК Елхово премина като товарен влак градския си съперник Тунджа-спорт

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

ОФК Елхово се подигра със градския си съперник Тунджа-спорт с 10:0, в среща от 9-ти последен кръг на есенно-зимния сезон на Областна група мъже „Ямбол-юг“. Срещата се игра от 14:30 часа вчера 13 Ноември пред около 350-400 души, които определено бяха почти двойно повече от предишни изяви и на двата съперника в Елхово. Това бе и първото официално дерби между двата съперника, но надяваме се не и последно. След този пореден разгромяващ резултат е нормално и да се повдигне въпроса за съществуването на два отбора в областната група от нашият град, вместо да се концентрират средства само в един отбор за по-добро представяне, а защо не и отбор поне във „В” група, където ще за нужни и повече средства, но ще имаме възможност да наблюдаваме редовно срещи с отбори като, Нефтохимик, Ботев Пловдив, Родопа Смолян, Арда Кърджали, Марица Пловдив и др?
Двубоя бе лишен от интрига още в началото на мача. До 22-ра минута ОФК Елхово беше направил резултата класически – 3:0. С голове през 9-та, 12-та, 22-ра, 26-та, 35-та и 38-та минута на мача резултата бе покачен набързо до 6:0 и при този резултат футболистите се прибраха в съблекалните, като единствения оставен въпрос за втората част бе: още колко гола може да се отбележат във вратата на Тунджа-спорт. Ситуацията през второто полувреме не бе никак различна за сравнение с първото, като фиксирания краен резултат бе 10:0 в полза на ОФК „Елхово”.
Това бе последния мач за Тунджа-спорт през този сезон, но не и за ОФК Елхово на които им предстои полуфинална среща за купата на аматьорската лига срещу Нефтохимик. При евентуална победа срещу именитият съперник, ОФК Елхово би се изправила на финал в зона югоизточна, срещу един от отборите на Марица Пловдив, Родопа Смолян, Арда Кърджали или Димитвовград. При евентуална победа над Нефтохимик и победа във финалния мач срещу един от изброените съперници по-горе, ОФК Елхово ще има възможност да участва в последния етап на АФЛ, като победител в зона югоизточна,  а именно полуфинал в които евентуално ще се играе на пролет с първенците на зона Югозападна, Североизточна и Севернозападна зона. Срещите от този етап се играят на неутрален терен, а самия финал за АФЛ се играе по традиция в София.


Статията е публикувана на 14 ноември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА