Контрабанден тютюн в пакети от макарони откриха митничарите на Лесово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

15 кг нарязан тютюн за цигари иззеха митническите инспектори на митнически пункт Лесово при щателни проверки на влизащи в страната от Турция два леки автомобила с българска регистрация. От първата кола, „Форд Галакси” със сливенска регистрация, са иззети 5 кг нарязан контрабанден тютюн за цигари в полиетиленови торби, които са били укрити в пакети от макарони, поставени в багажника на автомобила заедно с други покупки. Издаден е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 26-годишния М.М. с адресна регистрация в област Сливен.

Още 10 кг контрабанден тютюн в торби по един килограм е открит в ръчен багаж и между лични вещи при проверка на лека кола „Опел Астра” с ямболска регистрация. Нарушителят е 63-годишен български гражданин с инициали А. И. от гр. Ямбол.

Общо 54,90 кг контрабанден тютюн за цигари са иззети от митническите инспектори на Лесово само от началото на месец февруари при проверки на влизащи в страната от Турция 6 леки автомобила с българска регистрация. И шестимата нарушители са български граждани, които първоначално са обявили на митническия пункт, че пътуват само с туристическа цел.


Статията е публикувана на 17 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА