ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Почерпен водач с 1,39 промила се опита да пребори дърво в Изгрев

Публикувано преди 12 години  |  Криминално, Снимки

Вчера (17 февруари) около 22:30 часа е подаден сигнал към патрулен автомобил на РУ „Полиция” – Елхово за това, че в урбанизираната част на село Изгрев, лек автомобил Ауди 80 с варненски регистрационен номер, е напуснал пътното платно за движение, вследствие на което автомобила се е блъснал в крайпътно дърво.

Превозното средство се е движело по посока Изгрев – Пчела. Шофьорът на автомобила е с леки охлузвания, които той твърди, че не са от ПТП-то, а от сбиване с компания в село Изгрев същата вечер. Той е на 49 години и е жител на село Пчела, с инициали Ж.В.Т. По автомобила има значителни материални щети. На място на инцидента пристигнаха два екипа от РУ „Полиция” – Елхово.

Тестът за алкохол на водача очаквано бе положителен – 1,39 промила, за което на водача бе съставен акт за нарушение на ЗДвП. Вероятно почерпеният шофьор ще се сдобие с бързо полицейско производство, тъй като според закона шофьорите управляващи МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, могат да получат наказание лишаване от свобода до една година.

Любопитен факт бе, че шофьора твърди, че не той е управлявал автомобилът, а неговата партньорка, която след катастрофата се е прибрала в къщи, където са празнували рождения ден на неговата дъщеря, преди да се повозят макар и за кратко с техния автомобил.[nggallery id=“322″]


Статията е публикувана на 18 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА