ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

“Телефонните измами” – информационна кампания на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Кампанията е насочена основно към възрастните жители на областта, които по статистически данни са около 90% от жертвите на този вид престъпления. Основната цел е повишаване на информираността на гражданите за цялостния механизъм на телефонните измами – кои са жертвите, кокви са използваните сценарии и поведението на измамниците. Кампанията цели предостави и информация за това, как хората да се предпазят и да потърсят помощ при атаки на измамниците.

Ще се провеждат се открити срещи в пенсионерските клубове на територията на Ямбол, Елхово и Стралджа и в кметствата на по-малките населени места. Така по-голяма част от гражданите ще бъдат запознати по достъпин начин, чрез презентиране и беседи с механизмите на телефонните измами. Добре информирани, възрастните хора ще могат да предпазят себе си и да защитят интересите на свои близки и познати. На 14. 02.2012 г. в пенсионерски клуб “Полк. Бакланов” се проведе първата открита среща, с която официално стартира информационната кампания на ОДМВР – Ямбол.

На 20 февруари служители от ОДМВР – Ямбол гостуваха на открита среща с граждани в пенионерски клуб “Хале”.
Следващите планирани срещи през тази седмица са на 21.02.2012 г. от 13.00 часа в клуб „Гигант“ и на 24.02.2012 г. от 14.50 ч. в клуб „Яворов“.


Статията е публикувана на 21 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА