ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Десет работни места ще бъдат октрити чрез регионалните програми за заетост в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Общо 81 нови работни места ще бъдат разкрити в област Ямбол чрез регионалните програми за заетост, включени в Националния план за действие по заетостта за 2012г. Това е вече факт, след заповед на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, който утвърди подадените заявки за работни места на Областна администрация и на 4 от общините в ямболски регион.

Съгласно утвърдените параметри в Областна администрация ще бъдат разкрити 16 работни места, като за целта ще бъдат отпуснати 35 328лв. По 20 работни места и 44 160лв. са одобрени за общините Ямбол и Тунджа. В община Стралджа бройките са 15 с държавна субсидия от 33 120лв., а в Елхово – 10, при осигурено финансиране от 22 080лв. Всички работни места са за срок от 6 месеца при пълно работно време. Дейностите в община Елхово ще са текуща поддръжка и почистване на улици, пътища и други обществени терени и поддържане на сгради и прилежащите им терени на територията на общината.

Регионалната програма за заетост е шанс за част от безработните лица от четирите общини да намерят трудова реализация. С нея се цели намаляването на равнището на безработица чрез включване на безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, в дейности, свързани с подобряване на пътната мрежа и благоустройството. Конкретно те ще работят в сферата на комунално-битово обслужване, поддържане и опазване на общинска и държавна собственост, опазване на околната среда, поддържане на паметници на културата и други общополезни дейности.


Статията е публикувана на 21 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА